ELDAN VÄNTAR PÅ SIMMARE

-Vi vill ha kvar motionsstämpeln och ifjol befann sig deltagarna i åldrarna 10-70 år. Det säger Thomas Peterson, ordf i Långseruds IF, när han tillsammans med Urban Bäckström, Långseruds Bygdegårdsförening, inbjuder till årets Triathlon. Det är sjätte gången man anordnar denna aktivitet som lockar fifty/fifty med tjejer och killar.

-Många kompisgäng, ibland någon utmaning och kanske ett presentkort om deltagande är några ingredienser men framför allt är det en folkfest som lockar många åskådare till Eldans strand. 

-Lite av en hemvändardag har det också blivit, funderar Urban

-Ändringar ?

-Nej, vi har ett lagom koncept som bygge på trivsel och säkerhet och antalet ett hundra startande passar, menar Thomas.

Sträckorna är 200 meter simning i Eldan, elva km cykling runt sjön Lången och sedan fyra km löpning i vacker Långserudsbygd.  Alla växlingar sker vid Eldans badplats  där även målgången sker. 

Mikael Roth basar för köksregionen där han och hans stab ifjol utspisade fyra hundra portioner.

-Vi får se vad menyn bli å år, menar Mikael. Den 1 juni öppnas möjligheten att anmäla sig och det ä'r Hans Peterson och Urban Bäckström som svarar i luren. Det brukar bli hårt tryck så den som vill vara säker om en startplats gör bäst i att skynda.

Roland "på Torp" Johanssons vandringspriser utdelas i dam och herrklasserna och annars är det äran och belåtenheten att klara av Långseruds Triathlon som är priset. Plus att man får uppleva sanslöst vacker natur !

Bild: 9135 Thomas Peterson t.v och Urban Bäckström vid sjöng Långens strand där årets Triahlon i Långserud kommer att avgöras den 22 juli

Kjell Olsson