SIFHÄLLAS TOMTAR ERÖVRADE LANDSBYGDEN

För tredje året gästades Svanen i Svanskog, Smedgården i Långserud samt Enegården i Värmlands Nysäter av Sifhällatomtarna. De sistnämnda är runt femtontalet varav halva tomtegänget är barn . Alla är verkligen proffsiga, glada och välsjungande och de "förorsakar" en god stunds julstämning där både full fart och stillhet finns med.

Midnatt råder är premiärlåten och sedan går tempot upp i Bjällerklang varpå följer mysiga Jag såg mamma kyssa tomten. Malin  Axelsson berättade att Sifhällatomtarna nästa år fyller hedervärda sjuttio år.

-Då blir det jubileum, konstaterade hon.

Kalle Anka TV:s Bella Notte följdes av Mössens julafton. Det bjöds på både solo och duettsång.

Näst populäraste julsången men mest inspelade är White Christmas av Bin Crosby och den ljöd vackert. Även nr 1 . O Helga Natt framfördes  i vacker solosång av Malin Axelsson med övriga tomtar som körsångare. Anders Anstrin njöt av att vara Rudolf med röd mule, och den senare blinkade vackert röd. Klassikern En dröm ger dig allt ur  Askungen var vacker liksom Alf Hambes Ros i snö.

-Allt ändras och från mina luciatåg för trettio år sedan finns bara luciasången och Nu tändas tusen juleljus kvar, konstaterade Malin. Nu tändas tusen juleljus sjöngs och publiken sjöng gärna med i sista versen. Sifhällatomtarna hann även med att bjuda på en avslutande ringdans. Dessförinnan framfördes en avancerad juldans där barnen visade stor vighet till skillnad från en viss herr Anstrin som dock lovade bättre vighet till nästa år.

Sjuåriga Serena Fayad var debutant och yngst bland Sifhällatomtarna på landsbygdsturnén.

-Kul och inte alls nervöst, sade Serena.  Framträdandet ppskattades med kraftiga applåder och man bjöd på fika med dopp.

Leif Peterson framförde ett stort tack och hälsade välkommen åter.

 

Bildtexter:

6809 Viga småtomtar  6820 Vild tomtedans  6826 Anders Anstrin var Rudolf med röda mulen 6848 Ett femtontal Sifhällatomtar åkte runt till Svanskog, Långserud och Gillberga på en uppskattad sång turné  6854 Malin Axelsson med en liten debutant, Serena Fayad, sju år 6858 Även Sifhällatomtar gillar kaffe och dopp. Leif Peterson serverar "gammeltomten Matti Sairio"

6820

6826

6848

6854

6858

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson

358 total views, no views today

FESTLIGT OCH HÖGTIDLIGT NÄR LÅNGSERUDS KYRKA ÅTERINVIGDES

Så var då äntligen Långseruds kyrka återinvigd, Under åtta månader har kyrkobesökarna varit "husvilla" men genom gott ekumeniskt samarbete har plats funnits i missionskyrkan och Herrens natur har flera gånger tagit emot för gudstjänst i strålande väder.

En lätt färglukt möter den långa karavan av förväntansfulla "premiärgäster". 

-Alla sinnen testas och det är ju som "parfym" säger en hänförd besökare.

Det är verkligen en nyrenoverad kyrka som tar emot. Allt har målats och grundfärger tagits fram. Altartavlan blänker och har fått ny utmärkt belysning.

.-Den stod och lyste som en bondbrud, sade kontraktsprost Lena Skoting syftande på Frödings dikt och Långseruds kyrka.

-Nu är det vi alla som får glädja oss åt hantverksskickligheten och yrkeskunnandet som åstadkommit detta, sade Lena som även fick med alla i en stor applåd.

Hon hade först klippt bandet som löpte runt hela kyrkan och öppnat kyrkdörrarna. Kön var lång, ja hela huvuddelen av kyrkan fylldes. När folk marscherat in följde kör,betjäning och präster.

Långseruds kyrkokör sjöng med glädje ett medley med adventssånger under ledning av Anders Segerström. 

Lena Skoting tog med kyrkobesökarna på en kort historisk resa och började passande nog vid dopfunten.

-Idag handlar det om Johannes döparen och denna dopfunt tror man är c:a 800 år, sade Lena. 

-Tänk om den kunde berätta,funderade hon högt. Därefter var det den detaljmålade predikstolen som fick sin storhetstid på 1600-talet samt altaravlan som i Långserud är från 1700-talet. Den nya belysningen ställer altartavlan i ny dager där speciellt allt förgyllt strålar extra.

Även koret som hör ihop med kören fick sin del i historien.

Eftersom det var en festmässa så erbjöds nattvard och många deltog. Förutom Lena Skoting assisterade Carlo Nielsen och Lars Richter.

Flera psalmer sjöngs och även kyrkokören framträdde från läktaren. Naturligtvis var det en hel del personer som skulle tackas, hyllas och hedras. Fastighetschef Katarina Bjerker och antikvarie Maud Forsberg kallade fram ett  antal nyckelpersoner som fick blommor. Jean.Louis Barréra, huvud och projektansvarig, tackades lite extra och han själv uttryckte efteråt stor belåtenhet med hela projektet och dess delar. Efter festmässan gick de flesta in i sockenstugan där det väntade goda snittar,cider och mingelstund. En del passade även på att få en pratstund med de olika skickliga hantverkare och entreprenörer som deltagit i det lyckade projektet.

Jean-Louis Barréra är även konstnär och han har överlämnat en vacker tavla med motiv Långseruds kyrka till vaktmästaren Kurt Bengtsson när denne slutade.

Trots den stora lyckade renoveringen finns en del arbeten kvar att göra. Ex. skall tillgänglighetsanpassningen bli ännu bättre, avloppssystemet skall ses över och minneslunden byggas om.

Julottan på juldagen kommer att bli nästa tillfälle att besöka Långseruds fina kyrka. Då kommer Lars Richter och Anders Segerström att medverka liksom Emma Danilesson och Susanne Wall. Tidpunkten blir annorlunda mot tidigare år då man i år startar kl 09.00 p.g.a delat kantorskap.

 

Bildtexter:

6689 Kön var lång fram till Långseruds nyrenoverade kyrka öppnades

6695  Lena Skoting har klippt bandet

6697 -Välkomna in i en nyrenoverad kyrka, hälsade Lena Skoting

6704 Långseruds församlingsråds ordförande Inger Peterson går i täten med korset följd av kyrkokör, kyrkvärdar och präster

6714 Lena Skoting gjorde en intressant historisk tillbakablick och började vid den c:a 800 år gamla dopfunten

6716 -På 1600-talet fick prästerna gå upp i predikstolarna för att kunna höras och nå ut, sade Skoting

6738 Många var de som tackades för ett förtjänstfullt arbete från start till mål

6720 Lena Skoting vid den glänsande altartavlan som fått ny belysning

6739  Fullsatt kyrka i huvuddelen

6726 -Tack Katarina, kramade Inger Petterson

6754 Guldglänsande kerub som visar psalmnumren

6761 Jean Louis Barrera är även konstnär och han gavavgående kyrkvaktmästaren i tack i form av en tavla med Långseruds kyrka som motiv

6724 Klart för nattvard. Carlo Nielsen och Lena Skoting klara

6725 Många tog nattvard

6756 Gott med en snitt i minglet i sockenstugan

6689

6695

6697

6704

6714

6716

6720

6724

6725

6738

6739

6746

6754

6756

6761

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson

584 total views, no views today

FINLAND HEDRADES I LÅNGSERUDS SKOLA

Norden har fått en starkare ställning i skolan efter Läroplan för grundskolan Lgr 11. Därför föll det sig naturligt att man ägnade en stund åt Finlands självständighetsdag , den 6 december. Först tändes ett symboliskt blåvitt ljus, sedan plockades finska flaggan fram och slutligen läste man ett stycke ut Kalevala för barn av Lina Stoltz, Man lyssnade även på nationalsången Vårt land. Säffle har sedan fyrtiotalet goda kontakter med Mäntyharju och nyligen var fyra finska lärare på Säfflebesök inbjudna av Tingvallaskolan. Från denna skola var en lärargrupp i Mänyuharju ifjol höst. Det anordnades en stor temakväll den 6 december på Säffle bibliotek, hundraårsdagen av den finska självständigheten och även 2009 mindes man 1809 då Finland skiljdes från Sverige. Naturligtvis finns det även i firandet av självständighetsdagen  många tanka på alla de som dog i olika strider innan man blev egen nation.

-Hur är då firandet i Mäntyharju ?

-Vi samlas med goda vänner och äter och dricker gott, säger rektor Mauri Hyvättinen som många gånger besökt Säffle

-Sedan tittar vi på balen hos presidenten där 1700 personer finns inbjudna och på plats, säger Mauri vidare.

´-När får du och Liisa komma dit ?

-Sker nog aldrig för det är speciellt inbjudna, skrattar Mauri som dock menar att deras Presidentbal är det närmaste Nobelfestligheter man kommer.

I Långserud finns ju spår efter finländskt då man bl.a har både Finnerud och Finnsjön inom sockengränsen.

Nämnas kan att övriga nordiska länders nationaldagar är 17 maj Norge, 5 juni för Danmark och 17 juni för Island och naturligtvis 6 juni för Sverige.

 

Bildtexter:

6499 Finsk lergök, blåvitt ljus och lite rågbröd  6504 En av klasserna i Långserud som fick lite smak av finsk självständighetsdag 6 december

6504

6507

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson

352 total views, no views today

LÅNGSERUDS KYRKA KLARADE BESIKTNINGEN

-Det blir med stort beröm godkänt och nu börjar  garantitiden att ticka , både pustade och skojade Katarina Bjerker efter slutbesiktningnen av Långseruds kyrkas omfattande renovering. I stort sett allt innanför kyrkan väggar har målats om eller  förbättrats och arbetena har pågått i närmare åtta månader. 

Även huvudansvarige för det praktiska arbetet, Jean-Louis Barrera, kunde vara lugn efter det höga betyget.

-Redan 2010 började förstudien om den stora renoveringen att ta form och Långseruds kyrka kom att bli en s.k pilotkyrka, minns konservator Cecilia Skoglund. 

-Det sköna är att alla har dragit åt samma håll för det är många instanser som skall ha ett eller flera  ord med i laget, säger Katarina Bjerker. Det är massor av underlag skall tas fram och ansökningar göras. Katarina Bjerker som stått i spetsen för renoveringen tillsammans med en arbetsgrupp som regelbundet följt arbetet och då kunnat påverka och komplettera i processen.

I tisdags var det något av en första "examen" när slutbesiktningen skulle göras. Hantverkare med olika specialområden fanns på plats och under ett antal timmar gick man runt och kollade över vad som gjorts och vad som ev. behöver kompletteras. 850 kg färg har handskrapats bort, golv har slipats, bänkarna har målats om,  olika föremål har fått ny glans,kompletterande och ny belysning bl.a med LED-teknik har installerats, tillgängligheten har utökats, i stort sett alla ytor har målats och ny ljudutrustning i form av högtalare och trådlös hörhjälp mot hörapparat och stetoskop installerats. Uppvärmning kommer att ske med ny teknik och man har satt upp lister runt hela kyrkan som tätar mot både mössbesök och kalldrag. Nämnas kan även att det pågår arbete vid minneslunden och i framtidsplanerna finns  byte av avloppssystem och ytterligare tillgänglighetsanpassningar.

Festmässa och invigning kommer att ske tredje advent eller 16 december. 

 

Bildtexter:

6420 Altartavlan glänser både av förgyllning och bättre belysning 

6423   -Jo, vi kommer att bli klara, säger Gunnar Hermansson från Hagfors Snickeri

6425 Cecilia Skoglund och Tobias Karlsson lyfter upp en glänsande kerub som skall visa rätt psalmnummer

6425 Konservator  Cecilia Skoglund och kyrkvaktmästare Tobias Karlsson monterar en guldglänsande kerub  som skall visa rätt psalmnummer

6428 Alla detaljer granskades vid besiktningen

6429 Liggande glänsande kerub väntar på att sättas upp

6431 Konservator Cecilia Skoglund pekar på en detalj för Katarina Bjerker, kyrkogårds och fastighetschef

6435 Sune Fransson diskuterar en LED-ljusfråga med Anki Gustafsson, ansvarig för belysningen i Långseruds kyrka

6448 -Här de små hålen vi skall använda

6459 Nya förbättrade högtalare och en trådlös hörslingelösning både för hörapparat och stetoskåp har installerats genom Magnus Guatsfson, Ljudmakaren Säffle

6460 Timglasen kanske inte används så mycket idag men de har snyggats till och skall på plats 

6463 Tillgängligheten har förbättras bl.a med plats för rullstolsbundna

6423

6425

6425

6428

6429

6431

6435

6448

6459

6460

6463

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besiktningskommissionen gav med stort beröm godkänt för Långseruds kyrkas åtta månader långa och 6 miljoner dyra renovering

 

 

 

 

främre raden fr.v  Maud Forsberg, länsstyrelsen, Cecilia Skoglund, Jean Louis Barrera, renoveringsansvarig

Sara Bodin, tillståndshandläggare på Länsstyrelsen

Bakre raden fr.v Tobias Karlsson, kyrkvaktmästare, Katarina Bjerker, kyrkogårds och fastighetsansvarig, Anki Gustafsson, belysningsansvarig, Magnus Gustafsson, ljudansvarig, Sune Fransson,projektgruppen, Per-Olof Ståhlberg, el och värmeansvarig samt Gunnar Hermansson, snickeriansvarig

 

Kjell Olsson

524 total views, 6 views today

HAVREKÄRVAR ORSAKDE RUSCH TILL LÅNGSERUD

-Det verkade som vi inte skulle kunna få tag i några havrekärvar alls, sade Robert Almberg som brukar knyta ett antal för hand för att försälja lokalt. Dels är det den torra sommaren som gjort att allt som växt har gått åt som mat till djuren.

-Sedan är ju den havre som växt så kort strå  att det är omöjligt att knyta, sade Lars Hellstrand som åkt från Tveta till Långserudsbygdegård för att köpa av det lilla lagret av havrekärvar.

-Vi i Långseruds Hantverksgrupp blev lite "tagna på sängen" och hade ju redan hunnit annonsera ut att vi försålde havrekärvar, sade Rune Bryngel.

-Då gäller det att hitta lösningar och den blev att  vi kontaktade Rune Almberg, far till Robert, bor nere i Västergötland och på vägen upp till Långserud stannade han i Vara. Där finns en "massproducent" av havrekärvar, i storleksordningen 6000st, och Rune Almberg fyllde sin bil full. Kärvarna kördes till Långseruds Bygdegård där Långseruds Hantverksförening har sin traditionella julmarknad.

Ryktet hade gått och folk kom från när och fjärran.

-Havrekärvar är ett måste, sade Bo och Birgit Hermansson som åkt från Svanskog. Det blev en rykande åtgång av kärvar.

Det fanns dock även annat att se och kanske köpa. Vackra kransar för ytterdörrarna, hembakt tunnbröd och annat matbröd, sylter,safter , mjuka skinn, stickade varor och saker i ene låg lockande på borden. Julia Bennetoft och Elin Gustafsson har ett UF-företag.

-Vi gör burkar med ingredienser till fröknäcke, sade Julia. Den som ville kunde provsmaka och det lockade till inköp. En tombola lockade med finfina vinster och gladast var lilla Molly Jakobsson som lyckades vinna två vinster varav den ena var ett Memory. Kaffe med hembakt bröd smakade gott mellan inköpen 

 

Bildtexter:

6368 Ju hade fullt upp att Julia Gustafsson t.v samt Julia Bennetoft hade fullt upp att plocka fram havrekärvar   

6374  Vilken krans passar bäst till ytterdörren

6383 Louise Jakobsson ingredienser till bakning av Fröknäcke. Julia Bennetoft t.v samt Elin Gustafsson driver ett UF-företag där man bl.a säljer burkar med färdigblandade ingredienser

6392 Lilla Molly Jakobsson var lycklig vinnare på lotteriet

6396 Lars Hellstrand åkte från Tveta till Långseruds bygdegård för att få tag i havrekärvar, en stor bristvara i år

6381 Även från Svanskog kom paret Hermansson för att få tag i havrekärvar

6376 Havrekärvkön var lång

6377 Erika Jonsson har gjort ett "kransklipp"

6388 Lilla Molly Jakobsson frestar med lotter ur Håkan Loftmans tombola

6381

6377

6376

6374

6368

6396

6392

6388

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson

394 total views, 2 views today

NYINFLYTTADE HÄLSADES VÄLKOMNA PÅ MÅRTENKVÄLLEN

Långserud firade på Mårtendagen, den elfte november,  sin egen "nationaldag" . Detta har skett de senaste tjugonio åren.

-Jag skall berätta "den sanna" historien om varför Långsrudsborna kallas för Mörtar, sade Mikael Roth när han som en av kvällens värdar hälsade välkommen. Han läste Anders Petersons något "partiska" text där det hela slutade i att Långserud var den vackraste platsen att leva på. Kerstin Olsson, den andra värden, hade en något mer "moderat" berättelse och kanske ligger "sanningen" någonstans mitt emellan. Hur som helst så hade ett sjuttiofemtal personer mött upp i Långseruds Bygdegård på söndagskvällen. Jonas Byh, berättade om Långseruds Utvecklings och Trivselfond som under året totalt utdelat 115.000 kr där Lönnskogs Folkets Hus, Långseruds Friskola samt Långseruds IF fått pengar till möbler, tillgänglighetsanpassning samt paddock-renovering.

-Vi kan ta emot både fler ansökningar och kondoleanser samt donationer, avslutade Jonas Byh.  Ingemar Olsson,ordf i Långseruds friskola, berättade om skolan och dess utveckling samt nuläge och framtid.

-Jag har aldrig varit med om att inflyttningen varit så stor, sade Lars Richter, ordföranden i Långseruds Utvecklingsgrupp. Hela fyrtiofyra personer har registrerats som inflyttade och till det kommer sex nyfödda bebisar. En del var närvarande och de fick både applåder och chokladaskar. Perioden mäter 11 november och ett år framåt till nästan Mårtenkväll.

Lars berättade även om vad som hänt genom Utvecklingsgruppens överinseende. En informationstavla har bytts ut och en infoskrift givits ut, badplatsen vid Eldan har fått en stor ansiktslyftning och denna kommer att fortsätta bl.a med tillgänglighetsanpassning. Insändare med stor oro över vad som sker vid den mycket omtyckta Vårdcentralen i framtiden har författats. Årets företagare i Värmland, Bröderna Jakobsson på Guterud har uppvaktats och nya företag välkomnats. Många möten har hållits både i Långserud och på andra orter.

En information gavs även över de olika föreningar som finns i Långserudsbygden samt vid vilka tider och datum saker sker. 

Därefter var det dags för Alf Olsson och Therese Hugosson -Olsson att bjuda på den första av två avdelningar med fiol och klarinettmusik av högsta klass.

-Alf är ju fiollärare vid Långseruds friskola och en hel del av de låtar de spelade kom från Långserud så en "naturlig anknytning"  finns, skojade arrangörerna.

På ett mycket trevligt sätt både spelades och presenterades låtar samt delar av Alfs och Thereses musikaliska liv. Arbetet pågår att göra en bok om Alf och en CD med hans musik. 

Klass 4-5 vid friskolan hade ansvar för kaffe,saft och ett kakbord som fick de sötsugna att flämta till. Ett lotteri försåldes med många vinster. Efter vinstutdelning var det åter dags för Alf och Therese att förgylla kvällen med valser, polskor, schottisar  m.m från när och fjärran även från Norge och USA.  Alf innehar det högsta märket som riksspelman i fiolspel och Therese är första kvinnliga riksspelmannen på klarinett med silvermärkestatus.

Applåderna var starka och en trevlig och gemytlig kväll för ortsbor i alla åldrar var till ända. 

 

Bildtexter:

5986 Mikael Roth t.v samt Kerstin Olsson var Mårtenskvällens värdpar representerande Långseruds skola resp LUT-fonden

5995 Lars Richter,ordf i Långseruds Utveckoingsgrupp, var mycket nöjd med att kunna rapportera att fyrtiofyra personer flyttat in i Långserud sedan förra Mårtenkvällen

5987 Ett sjuttiofemtal personer i olika åldrar hade kommit till Långseruds Bygdegård för att fira Mårten

6010 Elever och föräldrar från klass 4-5 vid Långseruds friskola stod för kaffe,saft och massor av goda kakor

6020 fr.v Kaj,Clint och Anette Westermark var tre av de nyinflyttade och Kerstin Olsson välkomnade med choklad

6025  Tiden står inte stilla i Långseruds Bygdegård

6004 Alf Olsson och Therese Hugosson-Olsson bjöd å härlig fiol och klarinettmusik och publiken fick höra mycket kul musikfakta

6006 Ett sjuttiofemtal personer i olika åldrar hade mött upp till årets Mårtenkväll

6025

6020

6010

6004

5995

5987

5986

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson

225 total views, no views today

SÅNG OCH KRUKA TILL AVGEÅNDE KURT BENGTSSON

Långseruds sockenstuga var smyckad, pyntad och förberedd för fest på
Tacksägelsedagen. En av anledningarna var a? kyrkvaktmästaren sedan sexton
år, Kurt Bengtsson, skulle avtackas och den nye, Tobías Karlsson, skulle hälsas
välkommen.
Carlo Nielsen ledde gudstjänsten och sade a? Tacksägelse för allt som gud
skapat under gånga skördesäsongen passade bra denna dag och fortsä?ningen
i Sockenstugan skulle också komma a? präglas av tacksägelse av olika slag.
Långseruds kyrkokör under ledning av Anders Segerström sjöng först "Det finns
någon" och sedan var det dags för e? unikt inslag. Anders hade gjort en sång
med Lteln Kyrkvaktmästar ́n . I den hyllades Kurt och man tog fram små
specialgrejer som hänt. En snöskyffel, en leksakstraktor och en sparkcykel var
passande rekvisita. Den specialgjorda sången överlämnades sedan inramad
samt med körmedlemmarnas namn på.
-E? mycket stort tack, sade Anders sammanfa?ningsvis. Hyllningarna fortsa?e
genom a? Birgi?a Thorstensson och Inger Peterson överlämnade en lerkruka
med moLv av Långseruds kyrka gjord av Gerd Wahlström. Rune Bryngel
överlämnade blommor och Carlo Nielsen assisterade. Inger passade på a?
tacka för sexton år av mycket go? arbete och samarbete.
-Men nu kommer en ny period och för a? du skall fylla ut Lden får du nu en
tom kasse som jag fyller på, sade Inger. Hon lämnade en fröpåse, en
trädgårdsbok, e? litet garnnystan för virkning samt en "vril" för träarbete.
Skra? och applåder bifogade "presenterna"
-Jag har allLd trivts bra här och a? återvända Lll den kyrka där jag både döptes
och konfirmerades känns väldigt bra, sade Kurt när han tackade för
uppvaktningarna.
-Nu har jag en present Lll den nye kyrkvaktmästaren, sade Kurt lite klurigt.
Presenten bestod i en rejäl nyckelknippa med nycklar Lll Xorton lokaler.
Tobias Karlsson välkomnades med blommor och varma ord och en stor del av
sin barn och ungdom bodde Tobias i Långserud och idag är Nysäter hemvisten.
Lars Richter arbetade under många år Lllsammans med Kurt och bad om ordet:
-Tack för mycket go? samarbete i den "nyckelroll" du haZ, sade Lars vidare.
Lars överlämnade även en "kyrknyckelkopia" som en välkomstgest Lll Tobias.
EZer de festliga inslagen var det dags för kalas och Långseruds församlingsråd
och Långseruds kyrkliga arbetskrets hade legat i rejält för a? göra magnifika
smörgåsar och bakat goda tårtor. E? sexLofemtal personer lät sig väl smaka.
Det blev en synnerligen trevlig eZermiddag med många glada minnen och
skra?.

 

Bildtexter:

5510 Långseruds kyrkokör under ledning av Anders Segerström framförde sången "Kyrkvaktmästar´n" skriven av Anders och framförd endast vid detta högtidliga tillfälle 55235528  fr.v Birgitta Thorstensson, Inger Peterson, Rune Bryngel samt Carlo Nielsen uppvaktade med keramikkruka, "nyttiga saker" samt blommor 5534 Avgående kyrkvaktmästaren Kurt Bengtsson t.h hade en överraskning till den "nye" Tobias Karlsson 5551 Ett knippe med massor av nycklar från Kurt till Tobias 5545  Lars Richter överlämnade en "symbolisk" kyrknyckel till Tobias Karlsson 5562 Birgitta Thorstensson tv. överlämnade en vacker Gerd Wahlström-kruka med motiv från Långseruds kyrka och Inger Peterson håller upp Hyllningssången, Kyrkvaktmästar´n skriven av Anders Segerström 5564 Ett sextiofemtal hade kommit till Långseruds sockenstuga för att tacka av Kurt Bengtsson och hälsa Tobias Karlsson välkommen 5550 En jättelik nyckelknippa överlämnades av Kurt Bengtsson, avgående kyrkvaktmästare, till den tillträdande Tobias Karlsson

5523

5528

5534

5545

5550

5551

5554

5562

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson

431 total views, no views today