INSTÄLLT – IRLÄNDSK MUSIK I LÅNGSERUDS BYGDEGÅRD 21/3

INSTÄLLT

Äntligen dags att återse Dún Aengus som bjuder på högklassig Irländsk musik med riktigt bra drag! Hela tre set á 45 minuter kommer de spela. Dessutom mat och servering under kvällen.
Du anmäler dig (och dina vänner) på Ica Nära Hillerströms eller genom att kontakta någon av oss i styrelsen för Bygdegårdsföreningen. Kostnaden är 350 kronor per person för mat och underhållning och betalas i samband med anmälan.
Så dra ihop ett kompisgäng och kom till Bygdegården – Din mötesplats i Långserud!
Ni kan även komma efter maten, kl 22.00 då 150kr i inträde.Hjärtligt Välkomna❣

Tid och plats: Lördag 21/3 klockan 20:00 i Långseruds Bygdegård

942 total views, 2 views today

SKÖN MUSIK I LÅNGSERUD OCH SVANSKOG PÅ TRETTONDEDAGEN

På julafton presenteras Kalle Anka och hans vänner på TV. På trettondedagen presenterade Svanskogsbördiga sångerskan och just nu körledaren i Långserud/Svanskog ,  Ulla Olsson , sina musikaliska vänner. Dessa bestod av tre fantastiskt skickliga och spelglada män och de skulle presentera ett timslångt program med känsla av storbandsjazz fast de bara var fyra till antalet.Trettondedagens musikgudstjänst i Långserud inleddes med att Rune Bryngel hälsade välkommen och gjorde pålysningar innan kyrkklockorna ringde. Mikael Olsson läste och talade över dagens texter innan Ulla Olsson fick ordet. Hon berättade att hon för någon månad sedan kontaktade tre duktiga musikvänner i Stockholmsområdet och frågade om de ville göra en Värmlandstur till Långseruds och Svanskogs kyrkor. Svaret var ja och det kan publiken vara glad över. Det ko m att bli en musikaliskt skön kväll med mycket duktiga musiker som dessutom utstrålade spelglädje både genom sina instrument och kroppsuttryck. Ulla presenterade på ett intressant sätt de låtar som framfördes och i vissa fall även kompositörer och lite kuriosa runt båda slagen. Utsökt spelades Blott en dag  där Kajtek Wojciechowskis klarinett nyttjades till fullo och arrangemanget blev mycket vackert. Ulla Olsson sjöng Mikael Wiehes tolkning av Bob Dylan med texten För att jag älskar dig. Britt Damberg hade en stor hit med Hälsa Mikael från mig och den kommer ju egentligen från Just a closer walk with me. Hasse Larsson sjöng med känsla och inlevelse och hans bas från 1820 lät mycket bra. Musik och sång lede till tankar från storbandsjazzen och Ulla, Kajtek, Hasse  samt Anders Färdal på gitarr visade gång på gång prov på mycket känsla och skicklighet med sina instrument. Dessutom var spelglädjen påtaglig och publiken gillade verkligen vad den hörde.-I denna värld av tråkiga nyheter har sång och musik en viktig ställning, betonade Kajtek som även lät sin sopransax ljuda vackert.All the things you are, Jerome Kern, samt George och Ira Gerswins I got rhytm och They can´t take thar away from me satt perfekt innan Anders Färdal lät sin gitarr briljera i Bernieé Tune. Tuxedo Junction och Corcovado avslutade en härlig kväll där dock en taktfast publik tvingade fram ett extranummer som blev Sakta vi gå genom stan.Både i Långserud och Svanskog kom ett sjuttiofemtal besökare och i Svanskog fanns bl.a Seffle Jazzklubbs Bo Rhodén med sonen Marin på plats. Dessa blev lika förtjusta som övriga och tog genast tillfället i akt att diskutera ett ev. besök hos Jazzklubben i höst.-Kul att våra besök blev så populära sade Ulla Olsson avslutningsvis.

Bildtexter: 1001-1002-1003 fr.v  Kajtek Wojciechowski, Ulla Olsson, Hasse Larsson och Anders Färdal bjöd på en svängig glimt av storbandsjazz när de gästade Långseruds och Svanskogs kyrkor på 1005-1006 Kajtek Wojcichowski visade upp både stor spelskicklighet och spelglädje  1016 Sjuttiofem personer hade kommit till Långserusd kyrka på Trettondedagen Trettondedagen 1019 Sjuttiofem personer njöt av Trettondedagskonserten i Långseruds kyrka  1023-1024 fr.v Ulla Olsson, Kajtek Wijciechowski, Hasse Larsson samt Anders Färdal bjöd både på svängig storbandsjazz samt sig själva 

Kjell Olsson

690 total views, no views today

SIFHÄLLATOMTAR PÅ POPULÄR TURNÈ

För fjärde året i rad gjorde ett femtontal Sifhällatomtar en turné som började i Svanskog och sedan gick via Långserud och tillbaka till Säffle igen. Det är verkligen populärt när de femton tomtarna i olika åldrar  kommer på besök. Det blir både full fart och stämningsfullt i en skön blandning. Midnatt råder ljöd först innan Bjällerklang  och Jag såg mamma kyssa tomten framfördes. Malin Axelsson är primus motor och har även små trevliga anekdoter att berätta om de sånger som framförs. Rudolf med röda mulen får liv genom en dans  med symbolisk röd mule.Bella Notte är en höjdare liksom Mössens julafton och White Christmas. en senare blev nr två i en världsvid omröstning om populäraste julsång.Klassikern Jag vill måla hela världen lilla mamma lockade till allsång liksom f.ä även en del av de andra sångerna.En trevlig presentation av alla tomtarna inklusive tidigare och nuvarande bostadsorter gav stadga åt besöket. Ser du stjärnan och Ros i snö sjöngs mycket vackert och i stämmor, Din dröm ger dig allt du drömt om följdes av Nu tändas tusen juleljus och som avslutning sjöngs O, helga Natt eller Adams julsång som framröstades som etta på julsångstoppen” Juldansen Nu är det jul betydde avslutning på ett program som innehöll det mesta i form av skönsång, stämmor, danser och trevligt julprat. Leif Peterson framförde de tjugofem åhörarnas stora tack och överlämnade ett kuvert till den insamling som genomförs.Helt klart ser alla nu fram emot nästa års lilla jubileum då Tomtedansen i Svanskog, Långserud och Värmlands Nysäter fyller fem år.

Bildtexter: 976  Femton Sifhällatomtar i olika åldrar gjorde en uppskattad turné i norra delarna av Säffle kommun , Svanskog, Långserud samt Värmlands Nysäter. 97071 Noomianna Sairo var en av många som sjöng vackra och käcka julsånger

626 total views, 2 views today