INVIGNINGSFESTEN

I ett strålande höstväder kunde Långseruds IF inviga sin Näridrottsplats vid Långseruds friskola. Massor av folk, runt två hundra, hade kommit för att vara med om den idrottshistoriska händelsen. Inför närvaro av bl.a ordfföranden i Värmlands Idrottsförbund, Malin Ohlin, gjordes först en liten historisk tillbakablick. Redan 1978 stod den förra skolidrottsplatsen kvar med fotbollsplan, tennisplan med grus och belysning samt spolbar isbana. Dock kom gräset att bli en för svår motståndare och för ett tiotal år sedan tröttnade man allmänt på att varje år spika i fem tusen spik i tennislinjerna, rensa ogräs och räta upp stolpar. Möjligheter att ansöka om stöd för näridrottsplatser genom Värmlands Idrottsförbund, 250000, tillsammans med medel från Säffle kommun, 100.000, och eget sparat kapital om i snitt 5000 kr per år vilket ger 200.000 var grunden lagd. Därefter var det grabbarna Thomas Peterson och Peter Johansson som kastade sig över uppgiften och i lördags stod en tipp topp arena klar med vackert blå spolbar beläggning, nät runt om, basketställningar och ett litet omklädningsrum. Åskådarna var riktigt imponerade !
Malin Ohlin överlämnade den symboliska skylten som visade på att VIF stöttade projektet och hon uttryckte stor förnöjsamhet med arenans alla möjligheter och imponerades av den stora publiken. Inge Larsson från Teknik och Fritid gratulerade och överlämnade en Fair Play basketboll samt tennisbollar. Maria Elvingsson från fastighetssidan gratulerade och rektor Susanne Wall vid Långseruds Friskola tackade för möjligheten att både under rast och lektionstid använda densamma hur mycket som helst. Hon hade ett par elever med sig som instämde. Långseruds IF:s ordf Anna Malmqvist tackade för alla gåvorna och vände sig sedan till Thomas Peterson och Peter Johansson.
Eftersom de ”försakat” mycket tid med sina respektive fick de varsitt presentkort på Ticnet med obligatoriet att de skulle gå ut på något trevligt tillsammans med sina äkta hälfter.
Själva invigningen bestod i att flickorna i ett litet basketlag stormade igenom det blågula bandet för att börja basketleka. Urban Larsson fick massor av små tennisspelare som ville pröva på och han ställde i utsikt att komma tillbaka. Nancy Krogdal lät intresserade pröva på Box Aerobic och massor av bollar sattes igång på blåa fältet. Förutom basket,handboll, fotboll,tennis och innebandy skall man i mån av väder spola och det kommer hela tiden att vara öppet för spontan idrott.
En nyinvigning var det även i gymmet där Rickard Gustafsson hade fullt hus hela dagen. En ny roddmaskin har inköpts liksom kettle balls och hela lokalen har helrenoverats inklusive målats och nya mattor har lagts ut på golvet.
Belysning finns men kanske borde förbättras och Inge Larsson tog sig direkt en funderare över hur detta skulle kunna lösas.
Publiken njöt som sagt i solen och av all aktivitet och dessutom serverades en varm, god och mustig soppa samt nybakt bröd i Skafferiet. det bjöd Jonas Byh och Skafferiet på ! Även beachvolleyplanen, utepingisbordet och uteschacket hade sina utövare och en del använde fotbollsplanen. frågan är dock om inte dagen betydde allra mest för det femtiotal flyktingar som på privat initiativ fick skjuts till invigninen. Den var en fröja att se hur snabbt de femton assyriska barnen blev kamrater med Långserudsbarnen, deltog i basket, bollspel och alla sprang miniloppet. Många tog möjligheten att bekanta sig med ”de nya Långserudsborna” och detta värmde säkert lika mycket som den sköna höstsolen. Sportintresset visade sig mycket stort och fortsättning följer. På söndagen var det full fart i gymnastiksalen med basket, volleyboll och barngympa.

Kjell Olsson

IMGP1565_resultat IMGP1567_resultat IMGP1568_resultat IMGP1575_resultat IMGP1551 IMGP1554_resultat IMGP1558_resultat IMGP1559 IMGP1561 IMGP1562_resultat