MUSIKSKOLAN PÅ TURNÈ

Säffle Musikskola reser just nu runt till en del av Säffle Kommuns grundskolor,både i innerstaden och i landsbygdsskolorna.  Det är musiklärarna Jan Bark och Urban Karlsson som åker runt och har med sig ett knippe instrument som trakteras inför eleverna. Främst är det elever på lågstadiet som får besök.
-Vi är ute för Säffle Musikskola generellt men med  lite extra reklam för olika brassinstrument, säger Urban Karlsson som även är relativt ny rektor för Säffle Musikskola.
ST fick en pratstund när Långseruds Friskola besöktes och det blev en synnerligen trevlig och musikalisk halvtimme där barnen var delaktiga på flera sätt.
Det spelades ett antal melodier på vardera instrumenten trumpet, trombon, valthorn och barytontuba. Eleverna fick gissa och det berättade kul kuriosa om instrumenten som glänste rejält.  Jan bark bjöd även på vackra Anthem ur  musikalen Chess på sin keyboard och världens kanske mest spelade skollåt Fur Elise hanns även med. Eleverna applåderade gärna och ställde även frågor kring instrumenten. Nu återstår att se om det väcktes så stort intresse att det kan bli fler nybörjare i brassmusikens led.

Kjell Olsson

Bildtext: Fr.v Wilma Edqvist med trombon, Lina Gullberg, valthorn, Lucas Gustafsson,barytontuba samt Linnea jansson,trumpet, samt musiklärarna  Jan bark t.v och Urban Karlsson vid instrumentdemonstration i Långseruds friskola

 

IMGP2446