NÄR TUMKOMPASSEN KOM TILL LÅNGSERUD

I ett fantastiskt höstväder fick alla elever vid Långseruds friskola känna på orienteringssportens tjusning. I ett samarbete mellan Säffle OK och Värmlands Orienteringsförbund och med Värmlands Idrottsförbunds Idrottslyft i bakgrunden har hela 900 elever i 47 klasser besökts i hela Säffle kommun.
-Det har varit ett väldigt stort gensvaret och Säffle har faktiskt det största deltagandet och därav de många besöken, säger Hans Wilhelmsson när han kommer bärande skärmar kartor och koner m.m
Under ett intensivt pass får eleverna lära sig de grundläggande färdigheterna och efter lite genomgång av de elektroniska pinnarna blir det full fart på en bana på fotbollsplanen där det gällde att springa eller gå i rätt ordning. Därefter en kort teoristund med karttecken innan tumkompasserna kom på och en längre skolorientering genomfördes. Eleverna i klass 5-6 jobbade bra och tyckte att det var en rolig lektion. I projektgruppen var Hans Wilhelmsson och rutinerade Bernt Bengtsson från Säffle OK samt Oskar Andrén från Värmlands Orienteringsförbund. Oskar tillhörde juniorlandslaget och fick tävla i tjugotalet länder innan han i år gick upp i seniorklassen.
-Där är det tuffare men jag siktar uppåt, sade Oskar.

Bildtexter: 4061 Oskar Andrén  , elitorienterare och även projektanställd vid Värmlands Orienteringsförbund, gav värdefulla tips och råd. 4064 Hans Wilhelmsson från Säffle OK fullastad med utrustning efter en lyckad orienteringsdag  Långseruds friskola. 4058 SOK-veteranen Bernt Bengtsson ger orienteringstips. 4059 Full fart på instruktionerna. 4060 Idrottsläraren Helena Wahlund visar eleven Mohammad hur en tumkompass fungerar.

IMGP4060 IMGP4061 IMGP4064 IMGP4058 IMGP4059

Kjell Olsson