SPÄNNANDE CAFÈ I SILLINGSFORS

Sillingsfors Missionsförsamling stod som generösa värdar när det anordnades det andra internationella cafét i Långserud. Närmare fyrtiotalet flyktingar och asylsökande från Vildmarken hade tack vare skjutsvilliga ortsbor kommit ned för att deltaga. Femtontalet av gästerna var barn, många i yngre åldrar, och de gladdes åt att det var uppdukat med lego, play-do, pärlplattor med pärlor och annat i lekväg. Det lektes av hjärtans lust och knappt någon ville avbryta för kaffe och saft med goda bakelser.

Man vände även lite på kuttingen och helena Segerström, Anna Danielsson-Dåverhög samt Emma Wikholm tog fram och intervjuade några av gästerna. dessa fick berätta om sin länder som var Syrien,Eritrea,Irak och Afghanistan. I något fall fick man även tolkhjälp annars gick engelska och lite svenska bra. Lars-Erik Wikholm hade kopplat upp datorn mot google-maps och man kunde på en stor bild följa med till de olika länderna, i en del fall ända ned på gatunivå i hembygderna.
Totalt var det runt sextiotalet personer som hade kommit och gästerna tackade för allt trevligt innan man vände tillbaka till Vildmarken.

Bilder. Full fart vid lekborden, skönt att sitta hos pappa och Anna kollar fågelboken med läten med en gäst. Intervjuer gjordes, det lektes och många ställde upp för kameran

IMGP4941 IMGP4943 IMGP4945 IMGP4946 IMGP4948 IMGP4954 IMGP4940

 

Kjell Olsson