SUCCÈ OCH PUBLIKREKORD

-The King is alive ! Det jublade prästen Carlo Nielsen ut när gospelkonserten till Elvis Presleys minne var avslutad i Långseruds kyrka. En stående publik instämde och det blev en synnerligen trevlig kväll där massor av kända Elvisgospel varvades med mindre kända sånger. Långseruds och Svanskogs kyrkokörer har tränat relativt länge under Anders Segerströms ledning och nu strålade de trettiotre sångarna samman med Kent Lundberg, Lasse Magnell och musikerna Jonas Stadling och Anders Larsson. Anders Segerström hälsade en fullsatt ! kyrka välkommen och man kunde räkna in hela 328 personer. Frågan är om det inte är något av ett publikrekord. Under närmare en och en halv timme varvades sedan tjugoen Elvislåtar där kören var med i c:a hälften.  Kent Lundberg bjöd på sig sjäölv och gav både intressant och rolig information kring Elvis, hans sånghistoria, låtarna som sjöngs och Lasse Magnell stödde till då och då. Stämningen var på topp coh det både klappades i takt, applåderades och till slut gavs det stående ovationer som fick fram extranumret How Great eller Store Gud på svenska. Bland sångerna fanns Love me tonight, I´ll be there och Mr Songman i första avdelningen varpå körerna var med i Mansion, Amazing grace, There is no God but God och Crying in the chapel. Kent och hans musiker bjöd på What now, what next samt Just a closer, Help me och Are you lonesome. Publiken var helt med på notrena och sjöng både allsång och klappade takten. Körerna igen stämde i med Love me tender, Reach out to Jesus och Joshua fit the battle. Knappt ett öga var torrt när In the ghetto, peace in the valley, Blue eyes crying och Let me be there tonade ut. Avslutningspaketet bjöd på So high, Can´t help falling och som extranummer How great.

Carlo Nielsen som sjungit med tackade för en strålande föreställning och kunde meddela att det blir en repris i Svanskogs kyrka den 3 oktober. Blommor överlämnades till Kent Lundberg samt hans musiker och Anders Segerström som tränat körerna. Nämnas kan att det var sextiotalsstuk både på de kvinnliga körsångarna med färggranna tillbehör som Karin Olsson tagit fram  samt de manliga som hade jeans, vita skjortor och tidstypiska slipsar. Både före och efter föreställnignen serverades våfflor i sockenstugan och åtgången var god.Bildtexter: Kön till Elviskonserten var lång. Kyrkan var fullsatt med 328 personer Svanskogs och Långserdus kyrkokörer deltog i hälften av sångnumren. Elvis skulle i år ha fyllt 80 år men hans musik lever och han hyllades vid gospelkonserten i Långseruds kyrka. Kent Lundberg sjöng i huvuddelen av sångerna men musikerna Lasse Magnell, som arrangerat konserten notmässigt, och Jonas Stadling och Anders Larsson både spelade och hade sångpartier. Härlig Elvisgospel presenterades ! Prästen Carlo Nielsen både tackade Kent Lundberg med musiker och Elvis, The King, samt körerna och hälsade välkommen till Svanskogs kyrka den 3 oktober för repriskonsert. Många passade på att köpa en CD med Elvismusik och en ny CD är på gång.

IMGP3302 IMGP3306 016_Lennart_och_Karin 024_Publik_och_Kent 029_Kent_och_kör_från_läktare 034_Love_me_tender 047_Kent_och_Carlo 052_Kent IMGP3289 IMGP3291 IMGP3293 IMGP3295 IMGP3296 IMGP3299

Text:Kjell Olsson

Foto: Rune Bryngel, Kjell Olsson och Sara Locken