INVIGNING OCH PRÖVA PÅ IDROTT I LÅNGSERUD

Lördagen den 11 oktober kommer att bli ett alldeles speciellt datum i Långseruds sporthistoria. Då kommer näridrottsplatsen att invigas och man anordnar då en Pröva på-dag för både ung och äldre.

-Det är spontan idrott som gäller, säger Anna Malmqvist, ordf i Långseruds IF. Under hela hösten har det arbetats hårt för att näridrottsplatsen vid Långseruds friskola skall bli färdig.

-Vi har studerat många andra liknande anläggningar och tagit med de bästa ideérna, säger Thomas Peterson som tillsammans  med Peter Johansson haft huvudansvaret. Det man får är en yta som kan användas till tennis,basket,fotboll,handboll och innebandy mm Dessutom var det viktigt i planeringen att kunna spola banan på vintern för att kunna åka skridskor. Då kommer fler saker med i bilden såsom borttagande av snö, spolning och sargkonstruktion.
Eftersom man vill att folk, både ung och gammal, skall röra på sig under trivsamma former så sker det mer saker.
Kl 10.00 går det att anmäla till den klassiska löpningen Långe Runt 10,5 km där de som vill gå startar när de vill fram till 11.30 då löparna sätter av.

-Vi gör inga stora saker av anmälningarna utan de som vill vara med skriver in sig före start, säger Anna Danielsson Doverhög. Priser till vinnarna samt utlottningar av några saker sker efteråt samt naturligtvis diplom. För de yngsta finns ett litet lopp om c:a 250 meter från ”Perra” Anderssons infart till ”Smedjan” där man får en korvbiljett och en medalj. Prel start kl 11.45

-Vi har ingen tidtagning och ingen klassindelning, det viktigaste är att röra på sig, säger Mariann Elfstedt.

Oturligt nog drabbades Långseruds IF:s gym av en vattenskada med omfattande reparationer som följd. Det blir nu något av en nystart och Rickard Gustafsson kommer att finnas på plats med råd och tips mellan 12.00 och 14.00  Själva invigningen kommer att ske kl 13.00   Gymnastiksalen kommer att vara öppen och beroende på vädret kommer Nancy Krogdal att ha lite box-aerobic och man kan testa handskarna. Dessutom är Teknikbanan vid Långseruds friskola helt klar och både beachvolleyplanen, utepingisbordet och schackrutorna kan användas.
Hela dagen kommer LIF att bjuda på enklare förtäring med utgångspunkt Skafferiet.

-Vi hoppas att många prövar på och ser vad vi inom Långseruds IF kan erbjuda och, sade Anna  Malmqvist avslutningsvis.
Bakom projektet finns Värmlands Idrottsförbund,Säffle Kommun,Långseruds IF och ideella insatser.

Bild: Thomas Peterson och Peter Johansson jobbar hårt vid Långseruds IF:S näridrottsplats som ligger vid Långseruds Friskola

Kjell Olsson

IMGP1425 IMGP1282