NÄSTAN 19.000kr resultat vid höstauktion i Långserud

-Tänk att Anna Nilsson  i "Söränga" kan göra så välgjorda och vackra saker. Det var kommentaren när Annas välstickade vantar och sockar gick under klubban vid Långseruds kyrkliga sykrets höstauktion i Långseruds sockenstuga.

Det var välfyllt med folk i alla åldrar och med gäster både från Sillerud, Gillberga och Danmark när Monica Sandström hälsade välkommen.

Ett berg av varor bl.a  i form av bröd av mjuk och hård kvalité såldes liksom textilier som  mattor,sockar, vantar, löpare,dukar och grytlappar. De populära årgångarna liksom brödlotterna hade strykande åtgång och mitt i det hela dracks kaffe och pratades om allt möjligt. Lotterivinster från det försålda lotteriet delades ut. När Lars Richter och Bojan Ström räknat samman kassan visade det sig att närmare 19.000 kronor var behållningen varav 4000 från försålda lotteriet.  Damerna från Silleruds Idé och Hantverk passade på att göra reklam för den julmarknad som äger rum vid Tjolitta den 18 och 19 november.  Lars Richter inbjöd även till Mårtenfirande i Långseruds bygdegård kommande lördag den 11 november. Monica Sandström rundande av och tackade för all generositet och sade att pengarna kommer att sändas ut i världen bl.a till barn som har det svårt.

Bildtexter:
1276 Jens-Jörgen Jensen från Säffles tidigare vänort Törring-Uldum var nöjd vinnare på en "årgång" 1272 Lars Richter var en av auktionisterna 1271 Förväntasfulla köpare vid höstauktionen i Långseruds sockenstuga

1276
1272
1271

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson