NATTVARDSSERVIS SKÄNKT TILL LÅNGSERUDS FÖRSAMLING

Monica och Bengt Sandström har bott tjugotalet år som "bofasta" i Långseruds socken. Båda  är och har varit synnerligen aktiva inom Långseruds kyrkliga församlingsliv. Monica tyckte att man behövde en extra nattvardsservis att använda ex. i sockenstugan eller på andra ställen. Hon och maken beslutade sig då för att skänka en sådan och man behövde inte gå långt i tanken för att göra en beställning.

Parets son  Jakob Danhard är nämligen utbildad keramiker och driver sin verksamhet i Färila,Hälsingland.

.Han fick en förfrågan  och nappade, säger Monica. En vacker stengodsservis med kanna, kalk och oblatfat tillverkades och det blev ett vackert resultat.

-Vi är väldigt tacksamma för denna gåva, sade Långseruds församlingsråds ordf Inger Peterson när Jakob lämnade över nattvardsservisen.

-Det är bränningen i hård värme som ger denna gulvita färg,sade Jakob. Han gör egentligen allt i lera, mest bruksföremål men även offentliga uppdrag. Utbildningen har han fått i Gävle samt på Konstfack.

 

Bildtexter:

2452 Keramiker Jakob Danhard har gjort en vacker nattvardsservis i stengods till Långseruds församling 2457  Inger Peterson,ordf i Långseruds församlingsråd, tackar Jakob Danhard för gåvan från Monica och Bengt Sandström bestående av en nattvardsservis i stengods

 

 

 

 

Kjell Olsson