NOBELFESTER OCH LUCIOR I LÅNGSERUD

-Egentligen skulle det vara den sista onsdagsträffen vid Smedgården och det visade sig att det var tionde december, Nobeldagen.

-Då föreslog någon en rejäl fest !

Det sade Inger Peterson när hon hälsade hela fyrtiofemtalet Långserudspensionärer välkomna till Skafferiet, Långserud. Inger finns med i Smedgårdens Trivselgrupp och kunde ta upp idén i gruppen där det blev positivt gensvar.

-Nästa steg blev att försöka att få fram pengar och då blev det LUT (Långseruds Trivsel och Utvecklingsfond) som tillfrågades.

-Svaret därifrån blev ja och nu är vi här, sade Inger. Det var verkligen en festklädd skara som kommit. 

En vacker luciatablå presenterades med Säffles lucia i spetsen. Det lät verkligen vackert om sången och  det blev riktigt stämningsfullt.

Därefter presenterade Jonas Byh en spännande meny.

-Det blir toast Skagen följt av helstekt oxfilé med trattkantarellsås och wokade grönsaker samt potatis och frusen cheesecake med hallonsås, sade Jonas. Därefter tog ett logistiskt spel över där Jonas tillsammans med Emma Danielsson,Anette Bäckström och Hans Peterson skötte om allt med bravur från servering till borttagande av tallrikar m.m.

-Nästan som i Stockholms stadshus, menade någon.

Gott smakade det verkligen och alla borden hade vackra dukar, amaryllisar och röda servetter. Ett stort jobb hade gjorts i förväg.

Mellan varven bjöd Rune Ågren , gitarr, och Nils Liedberg, tvärflöjt, på ett antal fina visor.  Det var både  på svenska och engelska och publiken både njöt och nynnade sakta med.

Bengt och Monika Sandström tackade på alla gästers vägnar för maten med en sång och Lennart Strandlund betonade att det är exakt ett år kvar till nästa Nobeldag.

-Kan man hoppas på en repris, sade Lennart klurigt och han ville även ha mer information kring LUT som betalade kalaset.

-Det är 112 medlemmar och vi satsar mot 140 st, sade Jonas Byh som, är en i styrelsen.  LUT har funnits ett par år och har som målsättning att ordna trevliga saker för Långserudsborna, både yngre och äldre. Det har blivit en hjärtstartare med placering Smedgården, en utmanande teknikbana vid Långseruds friskola och nu en härlig Nobelfest.

-Det känns härligt att det kommit folk från hela Långserudsbygden, sade Jonas vidare.

En rejäl applåd från alla var ett tack till Jonas Byh och hans stab samt LUT som den här gången gynnade de äldre.

Kjell Olsson

 

IMGP1945 CIMG5911 CIMG5912 CIMG5913 CIMG5914 CIMG5915 CIMG5916 IMGP1925 IMGP1927 IMGP1928 IMGP1929 IMGP1930 IMGP1931 IMGP1934 IMGP1939 IMGP1942 IMGP1944