PREMIÄRCAFÈ I LÅNGSERUD

Vid en träff nyligen där många av Långseruds föreningar träffades diskuterades hur man kan hitta plattformar för enkla samtal och möten med de flyktingar som just nu bor på Vildmarken. Långseruds församling tog taktpinnen och man inbjöd till ett internationellt café i Långseruds sockenstuga. Ett trettiotal personer  hämtades i bilar och småbussar till första träffen. Totalt blev man närmare sextiotalet personer varav hälften från Vildmarken och bland dessa var säkert det massor av små barn. Våfflor med sylt, grädde och kaffe samt saft stod på menyn liksom möjlighet att leka både på övervåningen och i stora salen. Flyktingarna kom från Syrien, Afganistan, Palestina och Eritrea. Vid en liten rundfråga om vad man jobbat med hemma så kom det fram att det fanns en farmaceut, dataprogrammerare,antikvitetshandlare,flera kockar och restaurangpersonal,frisör, mekaniker till stora fordon, elektriker,trädgårdsarbetare, jordbrukare och lastbilschaufför.
-Ni kommer verkligen att bli en tillgång i Sveriges arbetsliv, sade Anders Nilsson som arbetar just med sådana frågor.
Efter ett par timmars trevlig samvaro var det dags för hemfärd till Vilmarken igen och det meddelades även att nästa internationella café kommer att anordnas i Sillingsfors missionskyrka.

Bildtexter: 4531 Första internationella cafeét i Långserud  lockade sextiotalet personer varav hälften var flyktingar från Vildmarken. 4532  Våfflan smakade gott liksom kaffet. 4537  Många barn var med och leksakerna lockade.4534 Anders Nilsson på knä var nyfiken på de förhoppningar flyktingarna hade. 4536 -Härlig ballong !

IMGP4532 IMGP4534 IMGP4536 IMGP4537 IMGP4538 IMGP4531

Kjell Olsson