SMEDGÅRDARNA PÅ RYMMEN !

"Hundraåringen som kröp ut genom fönstret och försvann" var en succé både i bok och filmversion ! Nu har man gjort samma sak vid Smedgården i Långserud.

-Fast det var helt frivilligt, sade 99-åriga Britta Flodmark som var en av deltagarna i den resa som anordnades nyligen. En fyrhjuling körd av Leif Peterson samt en påkopplad vagn med sittplatser  och med Inger Peterson på kuskbocken anlände till Smedgården. Där  väntade åtta förväntansfulla på en utflykt mot "okänt mål". Färden gick sedan till Eldans badplats där det väntade musik av Kenneth Hagelin och Karl-Gustaf Karlsson samt korv och fika med hallonbakelser a la Jeanette Thorén. Jeanette ingår med några övriga i den trivselgrupp som anordnar just trevligheter för de boende på Smedgården. 

Denna utflykt var ett exempel och annars brukar man även spela boule och bingo och en lördag i månaden under en viss period anordnas Afteval. Då är det underhållning av något slag. Nobelfester och besök av skolans elever, gudstjänster, Valborgsfirande ,Sifhällatomtarna och nyligen Grållegänget är andra aktiviteter.

Med på färden var förutom Britta Flodmark även Ture Svensson, som tog plats på kuskbocken, Ingeborg Mangelsen, Göra Falk, Eva Hagelin,Gerd Johansson och Britt Johansson. På hemvägen åkte man även förbi Långseruds friskola där det pågår renovering vid ingången till Fritdishemmet och Skafferiet. Där var det även vätskekontroll och extra gott vatten från Säffleflaskor. Leif Peterson meddelade att ett par lägenheter just nu är lediga på Smedgården.

Smedgårdens Trivselgrupp består av Jeanette och Wenzel Thorén, Inger och Leif Peterson samt Britt Johansson.

 

Bildtexter:

3967 Förr drogs kärran, under den tid den ägdes av Säffle kommun, av ett annat fordon, nämligen en livs levande häst. Leif Peterson köpte in den på auktion 3954 Inger Peterson och Ture Svensson satt på "kuskbocken" 3955 Det var lugnt och skönt i kärran 3961 Britt Johansson tar en klunk välbehövligt Säfflevatten  3965 Inger Peterson håller koll på vagnslasten 3959 Dags för avresa  3960  Luckan stängs  3879 En liten tur på Långseruds friskolas skolgård hanns också med

3954
3955
3959
3960
3960
3963
3966
3967
3970

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson