TOMMY HITTADE GULDRINGEN I ELDAN !

det var en riktigt tråkig avslutning för Martina Kjellebäck vid Långseruds Triathon på lördagen.   När hon skulle runda bojen vid simmomentet fastnade hennes ringfinger så olyckligt i ett rep vid vändning att hennes vigselring drogs av och föll mot bottnen. 

Martina blev naturligtvis enormt ledsen,tårarna föll men hon fullföljde tävlingen tillsammans med mamma Gunilla och syster Hanna. 

Det blev snabbt ett allmänt  samtalsämne och  uttrycket "guld kommer alltid igen" kom att  gälla ännu en gång.

Facebook både klandras och hedras men denna gång blev det en succé. En kamrat till Martina visste om en dykare, Tommy Andersson, i Årjängstrakten. Kontakt togs och Tommy kom snabbt till Långseud och sjön Eldan. Tommy har nyss införskaffat en metalldetektor och har även dykarutrustning. Han har bl.a varit mycket i Thailand och dykt.  Strax efter kl 21 var Tommy på plats med dykaggregat,metalldetektor och lampor . Bojen som markerade platsen låg hundra meter ut och väntade. Han gjorde ett par dyk och vattnet var ganska grumligt och bottnen dyig. Efter tredje dykt kom han in till bryggan och var då ganska hemlighetsfull.

-Var det denna du saknade ? Han kastade fram en golfboll.

-Eller var det denna plåtburk eller kanske detta fiskedrag ?

-Eller kanske denna lilla sak som finns kvar inne i metalldetektorn `

Det blev kramar, gråt och jubel när vigselringen värd c:a 10.000 kr kom fram. Martina och hennes man Peter blev naturligtvis överlyckliga.

-Hur får vi ersätta dig, undrade de ?

-Vill inte ha något men kanske någon liten slant till något ändamål,funderade Tommy.

Martina och Peter satte då in tusen kronor på kontor Min stora dag, som bl.a hjälper sjuka barn med något roligt.

-Detta var ju verkligen vår Stora dag , sade Martina och Peter med stor glädje.

Djupet där Tommy hittade sakerna var 5,4 meter. Det var c:a en dm dy och vattnet ganska grumligt.

-Nästa år får du sätta fast ringen med slangklämma ,skojade "hjälten" Tommy som själv tyckte det var roligt att kunna hjälpa till och dessutom prova metalldetektorn i ett riktigt uppdrag.

-Nästa år kommer jag att med stor glädje delta i Långseruds Triathlon och då på allvar utmana mamma och syrran, sade Martina glatt när ST avslutade intervjun.

 

 

 

 

 

Kjell Olsson