FJÄRDE TRIATHLON-DET JOBBIGASTE

Ett par dm höga vågor och verkligt stark vind från sidan samt lite lömska bojlinor i vattnet var tufft motstånd för årets upplaga av Långseruds Triathlon. 

-Det var verkligen tuffa förhållanden, pustade flera deltagare. Ett hundranio kämpar kom i mål och alla kan titulera sig vinnare. Förutom äran och en inteckning i de ständigt vandrande prisen så var det många kompisdueller, förälder och dotter eller son  m.m

Ingemar Olsson var "lagpappa" för sonen Fredrik som blev fin sexa,  Fredriks sambo Sara Jonsson som nådde en tredjeplats i damklassen samt dottern Elin som dessutom hade fyra kamrater från Chalmers med sig. Alla tyckte det var jättetrevligt !

Först i mål efter ett imponerande lopp var Christian Sörqvist från Åmål som trots att kedjan hoppade av på cykeln var ohotad in i målet vid Eldans strand. Jakob Brummer från Finnerud, Långserud, visade att hård vinterträning ger resultat och fjolårsvinnaren Daniel Gustafsson blev fin trea denna gång. Per Nilsson,Säffle, imponerade på simdistansen och cyklingen men tappade lite på löpningen men blev  framstående fyra. Bland damerna så visade sig Annelie Olsson från Sillerud starkast och jublade i mål. Fjolårssegrarinnan Emma Rosenbaum var den förste att gratulera. Emma är f.ö en stor förespråkare för tävlingsformen Swimrun där man simmar och löper ex. mellan öar, kobbar och skär. Sandhamn-Utö 75 km varav 10 km simning och 65 km löpning väntar härnäst för Emma. Sara Jonsson,Långserud, blev fin trea bland de fyrtiosju damerna, nästan halva startfältet.  Roligt och imponerande !  Bland "duellerna" kan nämnas att Anton Sundfeldt även i år slog pappa Robin klart, samma ordning för Patrik Persson gentemot pappa "Lolla" och Anna-Maria Andersson  var många placeringar före pappa Tore. Syskon fanns det också gott om ex. Björn och Håkan Richter, Linnea och Emma Danielsson, Fredrik och Elin Olsson m.f  och äkta par/sambos såsom Linda och Fredrik Wedberg, Maria Byqvist och Kenneth Roman med dottern  Linda  och nygifta paret Rebecca och Thomas Peterson.  Bland unga lovande löften fanns kusinerna Jessie och Arvid Peterson 13 resp 14 år gamla. Läkarkollegorna Lisa Sprengel och Lisa Salmén har nu något att tala om på Vådcentralen i Nysäter. Bland episoder kan nämnas att Magnus Jansson,Säffle, fick punktering två km före mål på cykelsträckan och sprang resterande bit med cykeln på ryggen ! 

Som vanligt var det en stor folkfest med massor av anhöriga som väntade in "hjältarna" och det hejades våldsamt och uppskattande. Arrangerande Långseruds Bygdegårdsförening och Långseruds IF  fick mycket beröm för ett bra arrangemang och ett tjugofemtal funktionärer behövdes. På kvällen var de tappraste kvar och dansade i blåst och lite duggregn men humöret var det inget fel på.

Kjell Olsson