Elovfsbyns lägergård och vandrarhem


Elovsbyns lägergård ligger naturskönt 11 km från E18 Långserud. I lägergården finns 32 bäddar, 1 dubbelrum, 2 sovsalar med våningssängar med 16 respektive 14 bäddar, fullt utrustat kök, allrum, Internet WiFi, TV, toaletter, dusch och bastu. Utomhus finns lekplan och grillplatser. Lakan och handduk tas med.

Otaliga skolklasser har tillbringar händelserika dagar här och grupper från Tyskland och Schweiz är återkommande besök.
Skolklasser från Säffle kommun bor kostnadsfritt, för föreningar, grupper och privatpersoner kostar det 2000 kr/dygn. Det går även att boka för vandrarhemspris 200 kr/person och dygn.

Från Elovsbyn lägergård och vandrarhem har du nära till fantastiska vandringsleder och flera naturreservat som till exempel Ulvfjället och Glaskogen. Lägergården är en naturlig utgångspunkt för vandringslederna i området som går genom olika naturmiljöer och är av olika längd. Vandringslederna har utsiktspunkter med rastplatser där du får storslagna vyer över skogar sjöar och järn. För dig som både gillar kombinationen vandring och historia finns det intressanta och trevliga utflyktsmål som till exempel den gamla guldgruvan, kyrkplatsen och kolarkojan.