FÖLJ OSS BORTÅT VÄGEN-LÅNGSERUD

Man kan verkligen tala om succé för den första sommarkonserten "Följ oss bortåt vägen" som "skapats" av kantor Anders Segerström. Ett skogstema där rekvisitan bl.a bestod av granar och tallar samt jakttorn och svampställe. Anna Andersson-Vass lotsade publiken genom olika delar av skogen och fick även publiken, en fullsatt kyrka, att känna av skogens olika stämningar. Den leende skogen passerades med Sommarpsalmen, I denna ljuva sommartid och Povell Ramels  Följ mej bortåt vägen och dessa  följdes av En vänlig grönskas rika dräkt. Jägare och jakt är ett ofta förekommande tema i långserudsskogarna och Urban Bäckström fick sjunga ut hur en älgjakt med vissa förhinder kan se ut. Halve koa och Urbans soloklagan fick publiken att le delvis igenkännande. Säsongerna hakar dock i varandra och svampplockarna drar ut i skog och mark.


-Men även svampar har känslor, slog Anna fast. Karl-Johan i form av Anders Nilsson och en flugsvamp i Susanne Walls skepnad fann varandra bara för att få ett dramatiskt slut på kärleken när den ena kastades ut och den andra åts upp av svampplockerskan Sophia Bennetoft. Den kusliga skogen med ulv, räv och hare följde på vandringen och rövarnas sång ljud i bakgrunden när Näckens polska hade spelats. En förvirrad och utsliten orienterare dök upp och publiken fick höra om hur eländigt orientering kan vara. Orienterarens öden besjöngs av Anders Segerström.


-Men skogen är ju även en plats för meditation och utbyte av tankar med Gud, sade Anna och de finstämda Har du nån skog i din himmel du Gud eller Kvällsböna  samt Jag skall gå genom tysta dalar, tonade ut. 


-Till dess den stund är kommen då vi lämnar denna jorden är vi tacksamma för att det är den värmländska jorden, sade Anna varpå kören sjöng Värmlandsvisan, de två första verserna.


Publiken var nöjd och gav stående applåder. Anders Segerström och Anna Andersson Vass fick blommor och kören uppmuntrande ord av Mary Georgsdotter och Rune Bryngel från Långseruds församling.


Anders passade även på att göra reklam för nästa sommarkonsert som blir den 16 juli då  duon essens:1 eller Per Johansson och Ian Peaston  med spännande instrumenten elfiol och elklarinett kommer på besök.


-Jag kan utlova en spännande och musikrik kväll, sade Anders hemlighetsfullt. Den 6 augusti kommer Pastellerna från Karlstad på besök och den minnesgode minns gruppens framgångar bl.a på svensktoppen. Vid utgången upptogs en frivillig kollekt till Långseruds kyrkas musikliv.

800 Långseruds kyrka var i det närmaste fullsatt med runt två hundra personer på plats. 799  Långseruds kyrkokör med körledaren Anders Segerström fick ta emot stående applåder efter årets första sommarkonsert i Långseruds kyrka. 793 Sven Karlsson var uttröttad och uttråkad orienterare på vift. 790 Svampplockaren Sophia Bennetoft rör om i svampgrytan där Karl-Johansvampen Anders Nilsson "stuvas" med flugsvamåen Susanne Wall. 782 Visst har svampar känslor. Det visade Anders Nilsson,Karl-Johansvamp, samt Susanne Wall,flugsvamp. 777-776 En desillusionerad jägare i ett jakttorn. Urban Bäckström var inte nöjd med jaktlyckan.

Kjell Olsson

5817 5814 5815 5816 800 799 793 790 782 777 776