GOSPELGLÄDJE KYRKAN

Långseruds kyrka var i det närmaste fullsatt när det bjöds på gospelglädje då Vitality Gospel Choir var på besök.  Kören går på Glimåkra Folkhögsklas gospellinje, en ettårig utbildning. Under första halvåret är man ute och sjunger med lärare som ledare och organisatörer och de väljer även vilka sånger man skall sjunga medan under det andra året för kören själv ta fullt ansvar.
Det är Elsa Wikholm, boende i Långserud, som berättar om verksamheten och hon trivs verkligen bland de tjugofyra som finns i klassen. Några var tyvärr sjuka men de arton som var med i Långserud lät verkligen sångglädjen sprudla.  Efter det att Anna Danielsson Dåverhög hälsat välkommen och kyrkklockorna ringt sjöng både den "stora gospelkören" och Långserud Gospel Kids, tio barn, medryckande i Det är fest, Kompislåten och Shake, shake, shake. Publiken fick vara med i refränger och rörelser och det blev genast en väldigt god stämning i kyrkan. Vitality Gospelchoir sjöng därefter Shepard, Keep praising och barnkören ett gospelmedley varpå följde All about you, My soul,Be still,standing in his presence, Som en hjort och Välsignelsen. Pubpliken lyckades få fram ett extranummer sedan Anders Segerström tackat för sången och musiken.
Han berömde särskilt variationen där många av körmedlemmarna dirigerade sina kamrater.
-Det ingår i vår utbildning, sade Elsa. Alla sångarna fick varsin ros som symboliskt tack. Nämnas kan även att Långseruds gospelkids övats av Emma Wikholm. Både före och efter konserten serverades våfflor i Långseruds sockenstuga.

Bildtexter: 4816-4821 Långseruds Gospelkids består av tio barn. 4842 Vitality Gospel Choir från Glimåkra samt Långserus gospelkids bjöd på en fartfylld och svängande gospelkväll. 4820 Långseruds gospelkids i full aktion 4834 Elsa Wikholm var en av många som sjöng solo och även dirigentskapet växlade. 4837 Anders Segerström tackade för en härlig kväll med stor musik och sångglädje. 4830 Långseruds kyrka var nästan full på gospelkonserten. 4840-4842  Både unga,Långseruds gospelkids,  och lite äldre,Vitality Gospel Choir, gospelsångare samlade. 4841  Under extranumret passade rosorna bra på bas resp kompgitarren. Elsa Wikholm  sjöng solo.

IMGP4842 IMGP4816 IMGP4820 IMGP4821 IMGP4827 IMGP4830 IMGP4834 IMGP4837 IMGP4840 IMGP4841

 

Kjell Olsson