HEMVÄNDARPÅSK I LÅNGSERUD

Sedan många år tillbaka anordnar Långseruds Hembygdsförening en påskmarsch. Så skedde även i år och över hundratalet var samlade när Långseruds Hembygdsförenings ordf Birgitta Edvardsson Kyrk satte i gång påskmarschen. I maklig fart vandrade sedan både yngre och äldre, både utklädda och icke utklädda men påskintresserade iväg. Man går runt Hillerströms affär, via Nordtomtas godiskorg till Smedgården. Där tittar många in och lämnar påskbrev till de lite äldre som även får massor av kramar. Marschen avslutas sedan vid hembygdsgården där de yngre får korv och bröd och de lite äldre får köpa kaffe och påskbakelse. Då har alla hunnit att byta sina påskbrev och mycket snack har också utbytts. Påskmarschen har blivit rena hemvändardagen ! Priser utlottades bland de som klätt ut sig och familjerna Göte Jakobsson och Pontus Lawner fick varsin "frikväll" i bagarstugan.

-Roligt att så många kom med och att traditionen hålls vid liv och dessutom var ju vädret med oss, summerade Birgitta Edvardsson-Kyrk.

 

Bildtexter:

2487 Fam Jakobsson med nestorn Göte i spetsen tog hem ett av de utlottade priserna för bra maskering 2497 Färggrann klädsel 2499 Klart för paradstart 2501 Birgitta Edvardsson Kyrk startade påsktåget 2505 Tvillingarna Noel t.v samt Isak var bland de yngsta påskmarschdeltagarna 2506 Färggrann mot Blåkulla 2510 Byte av påskbrev är en mycket viktig ingrediens i påskfirandet i Långserud 2516 Ett knippe utklädda deltagare vid påskmarshcne i Långserud 2520 Ett fint guldägg fanns i familjen Malmqvist/Nilssons vagn 2522 -2523 En äggspert fanns på plats 2526  På Nordtomta fanns det som vanligt massor av god nougat för de som passerade 2530  Eva Hagelin på Smedgården fick ett påskbrev av bl.a Rut Ginström,dotter till Lars Olsson som för många år sedan var dagbarn hos Eva 2509 Samling för påskmarschstart med över hundra deltagare i Långserud  2508 Påskbrevsbyte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson