JULGRANSSKAKNING

Jiulgransskakningen i Långseruds Bygdegård har en lång tradition bakom sig.

Säkert är det bortåt 40-50 år som man samlats för att på ett rejält och trevligt sätt dansa ut julen och ha trevligt. Ett sextiotal barn och vuxna där barnen bestod av halva antalet och föräldrar och mor/farföräldrar var den andra halvan.

Rune Bryngel hälsade välkommen och sedan började dansen runt granen. Den leddes av Lisbeth Olausson och Eskil Johansson bjöd på musiken. Ett antal välkända danser dansades och Lisbeth berättade lite om danserna. Som avslutning var det en långdans och allra sist Raketen. Tomten från Strand kom därefter på besök och lämnade välfyllda påsar som uppskattades. Alla barn samlades sedan framför scenen där det bjöds på en rolig föreställning av Duo Danzeri som består av Lena Jakobsson,kallald Asta, samt Hans Nordström,kallad Anton. Man höll till i och runt en städvagn där massor av saker hände. Det var rolleri, jonglering, cykelfadäser och inte minst städning av olika slag. Barnen var verkligen med på noterna och några fick även vara med på scenen. Massor av skratt och starka applåder efteråt och duon har faktiskt 25-årsjubilerat !

Saft och kaffe samt gott dopp serverades innan en uppskattad aaktivitet var till ända. Bakom det hela stod Långseruds Bygdegårdsförening, LUT-fonden i Långserud, Nysäters Buss,Långseruds Skogsservice samt Bröderna Jakobsson.

 

Kjell Olsson