LÅNGEN RUNT OCH GUDSTJÄNST

Långseruds IF fyller 80 år i år och som en del i detta anordnar man Lången Runt med start och mål vid Långseruds skola. Arrangemanget anordnas söndagen den tjugosjunde september Det har varit mer än tjugotalet lopp fast inte regelbundet. Dessutom blir det gudstjänst med de spänstiga prästerna Lars Richter och Lennart Strandlund. Vädrets makter avgör var man kommer att vara men det blir i skolområdet i närheten av löp och gångaktiviteten. Långseruds IF och Långseruds Församling har sedan många år haft ett gott samarbete bl.a genom kyrkmarscher. Det bjuds även på kyrkkaffe och lättare förtäring. Själva Lången Runt har flera delar. Först startar gångarna och sedan löparna. De yngsta har ett eget lopp om 800 m medan Lången runt är närmare 11 km runt sjön Lången.
Anmälan sker på skolan före start och av anmälningsavgiften om 80 kr går hälften till Barncancerfondens aktivitet Walk Hope.  Priser utdelas och utlottas och alla barn får medaljer. I väntan på målgången kan de som vill gå en tipspromenad där frågorna handlar om Långseruds IF och dess verksamhet.

-Välkomna att gå eller springa runt sjön Lången i Långserud, hälsar fr.v Inger Peterson, Långseruds Församling, Anna Malmqvist,Peter Johansson, Hans Peterson och Jacob Brumer alla Långseruds IF:S styrelse

IMGP3657

Kjell Olsson