LEDARUTBILDNING MED SISU I LÅNGSERUD

I sommar kommer det att vara fotbolls och idrottsskolor av olika slag i Säffle kommun. I Långserud ,med Långseruds IF som initiativtagare, har hållits en kurs för ett tjugotal ungdomar som nu träder in i ledarlivet. Ett tjugotal ledarämnen från bl.a Långseruds IF, SK Sifhälla,Säffle FF och Kila/Gillberga hade kommit för att vara med om en ledarkurs för nya ungdomsledare genom SISU:s regi. SISU Idrottsutbildarna ansvarade för kvällen genom Malin Elfman och Jan Hagelbrand samt i Säffle Inge Larsson.


Från Långseruds IF deltog Sofie Johansson,Viktor Johansson,Jessie Peterson,Evelina Persson samt Ebba Malmqvist. De kommer att vara ledare i LIF:s sommaraktiviteter. Även Amanda Skoog kommer att vara med i den gruppen plus några som redan tidigare gått ledarutbildningar.


Malin ledde aktiviteterna där man fick massor av värdefulla tips och råd hur man skall leda barn i olika åldrar.  Ett antal lekar presenterades och man fick prova på och det blev många glada skratt. Olika planeringsmodeller, utvärdering, lagindelning och hur man kan skapa goda kontakter var andra inslag. Alla deltagare var överens om att det var en nyttig kurskväll som gav en hel del i "ryggsäcken" inför de olika ledaruppdrag som väntar bl.a inom ramen för Säffle kommuns feriearbete. Kursen, som är ganska ny till formen, heter "Ny som idrottsledare för barn och ungdom".

IMGP3135 IMGP3149 IMGP3152 


Mvh Kjell