LUT PRESENTERADES I LÅNGSERUD

En gång i tiden ropade Tjadden Hellström ”Lut, Lut, jag kan inte leva utan dig ” i de omåttligt populära revyerna. LUT har man även för att binda gruset på vägarna. I Långserud är det dock ingen av dessa förklaringar som gäller.

-Nej, LUT står för Långseruds Trivsel och Utvecklingsgrupp, säger Hans Hillerström som är en av styrelsemedlemmarna i den ideella föreningen.
Efter söndagens gudstjänst i Långseruds kyrka som leddes av Maria Carlsson och där Anders Segerström spelade bjöd LUT på soppa och information i sockenstugan.

-Det finns massor av ideér och engagemang i Långserudsbygden men ibland saknas det en slant för att komma igång eller utveckla dess, sade Hans. Det är där LUT kommer in i bilden.

-Vi planerar att försöka bygga upp ett kapital där det går att söka medel för något som bidrar till positiv utveckling både för unga och gamla, sade Hans vidare. En teknikbana är färdigbyggd vid skolan där även en näridrottsplats byggs. Aktiviteter vid Smedgården och inom föreningar samt helt nya uppslag kan beaktas.

-Vi vill se oss som ett komplement, kanske en motvikt, till ex. Allmänna arvsfonden och tar gärna emot kondoleanser, gåvor och donationer, menar Hans. Ett samarbete sker med begravningsbyråerna i Säffle  om kondoleanser genom Anette Bäckström.
I statuterna  står: Den årliga avkastningen får delas ut till organisationer och enskilda personer med verksamheter för barn, ungdom och äldre. Fonden kan även vara medfinansiär i utvecklingsprojekt.

-Vi vill helt enkelt se  ett ännu trivsammare Långserud, sade Hans leende.
-Den första utbetalningen skedde när det inköptes en Hjärt och Lungräddare till Smedgården inklusive utbildning för femton personer,sade Hans. Detta skedde i samband med Långseruds Utvecklingsgrupp fyllde trettio år och bidrag kom då från flera olika håll.
Man kan söka medlemskap och det kostar 100 kr per år.

-Vi önskar bara att folk har LUT i sina tankar och att det kommer in ideér och ansökningar för avkastningen, avslutar Hans Hillerström.
LUT:s styrelse består av ordf Leif Peterson, Siv Forsén, Hans Hillerström, Cecilia Nyström, Anette Bäckström, Ingemar Olson, Jonas Byh samt Daniel Ulff.

Bildtexter: 1418 En del av LUT:s styrelse som var med vid informationen i Långseruds Sockenstuga fr.v Jonas Byh, Hans Hillerström,Siv Forsén samt ordf Leif Peterson

1417 En hjärtstartare som skänktes till Smedgården var det första synbara beviset på utdelning från LUT i Långserud

Kjell Olsson

IMGP1417 IMGP1418