TAL OCH KAKBUFFÈ

Solen sken och det var en härlig inramning när Långseruds Hembygdsförening och Långseruds Bygdegårdsföreing inbjöd till Nationaldagsfirande i Långserud. Det var ett digert program som genomfördes. Först bjöd Tvetarion d.v.s Pelle Jansson, Henrik Olsson och Svante Olsson på ett trevligt sång och musikprogram. Välkända "godingar" både från våra mest kända vissångare och poeter samt popmelodier. En del lockade till allsång, kanske speciellt de Sven-Ingvars.sånger som sjöngs.

Flaggan hissades genom Johan Karlsson och barnen Agnes Almberg och Nora Gustafsson. Nationalsången sjöngs unisont. Marcus Bäckström höll därefter ett inspirerat tal  där han bl.,a utgick från sitt yrke såsom lärare på Naturbruksgymnasiet på Lillerud.

-Jag brukar fråga eleverna vad som är typiskt svenskt ?

-Svaren brukar ibland bli:midsommar, must, röda stugor, sänkta Volvobilar och John Deeretraktorer, sade Marcus.

Men vi brukar sedan komma in på vad man egentligen tycker i olika saker, fördomar,nutiden och framtiden och alla demöjligheter vi har i Sverige, sade Marcus.

-De är kommande beslutsfattare, politiker,ledare och entreprenörer och det är väldigt kul att vara en del i deras framtid, sade Marcus vidare.

-Vi måste slå vakt om att våga tro på möjligheterna, engagera oss och bidra till en positiv utveckling trots allt ont som sker i omvärlden, menade Marcus.

Värmlandsvisan sjöngs unisont. En enorm kakbuffé väntade och det försåldes både bröd från bagarstugan och lotter. En riktigt lurig tipspromenad kunde gås och ett antal priser delades ut. Birgitta Edwardsson-Kyrk tackade alla som på olika sätt deltagit för att ordna en trevlig nationaldag samt överlämnade en sockenbok till en av årets nyinflyttade, Sanna Bornetjärn

9167 En riktig kakbuffé väntade vid Långseruds hembygdsgård. 9173 Tvetatrion underhöll med visor och gamla "godingar". 9185 Marcus Bäckström höll ett inspirerat tal på  tunet vid Långseruds Hembygdsgård på Nationaldagen. 9166 Birgitta Edwardsson-Kyrk hälsade alla välkomna t.o.m Svante Olsson. 9170 Massor av goda kakorpå byffén.  9177 Fam Bäckström med pappa Christian och dottern Petra i Långserudsdräkter samt mamma Karin i Svanskogsdräkt. 9179 Familjen Bäckström i helfigur.  9180 Siv Hillerström vill vinna en högvinst. 9183 Vackra svenska flaggan på väg mot toppen. 9191 Johan  "i Bötten" läste upp svaren på kluriga tipspromenaderna. 9190 Birgitta Edvardsson-Kyrk tackade alla för en härlig dag. 9187 Marcus Bäckström höll ett inspirerat och inspirerande tal. 9176  Många hade kommit till tunet vid Långseruds Hembygdsgård i det vackra vädret. 9189 Tvetatrion d.v.s fr.v Pelle Jansson,Henrik Olsson och Svante Olsson bjöd på många "godingar" och fick med publiken på allsång bl.a i ett Sven-Ingvars potpurri. 

Kjell Olsson