TREVLIG MÅRTENKVÄLL

Mårten och förvanskningen Mörten är Långseruds symboler. Mårtenkvällen är något av en "lokal nationaldag" och ett nittiotal personer hade mött upp i Långseruds Bygdegård för att vara med. Hälften kom från Vildmarkens asylboende.
-Det känns väldigt trevligt att vara med här och vi har mycket att bidra med, sade Abraham. Helena Segerström, ordförande i Långseruds Utvecklingsgrupp och arrangörer av kvällen, hade då hälsat välkommen och vänt sig speciellt till de sexton nyinflyttade i socknen. Sedan vankades det musikalisk underhållning i form av duett, trio och kvartettsång där sångtexterna var väldigt passande till dagens oroliga värld. En god soppa serverades liksom kaffe med pepparkakor. Anders Axelsson berättade om Hembygdsföreningen och förestående val och önskade tips om aktiviteter och ville veta vad man prioriterar i föreningens verksamheter. De närvarande fick även önska inför framtiden och skriva ned vilka pärlor som finns i Långserudsbygden.  Det blev en hel del i båda kolumnerna. Ett önskemål var att det skall ordnas en Hemvändardag och passande är nästa år då Långseruds skola firar sextio år för skolbyggstart. Även andra föreningar lovade att hänga på. Ett gratislotteri med massor vinster lottades ut och det blev många lyckliga vinnare. 

Bildtexter: 4127 Ett nittiotal hade mött upp till Mårtenaftonen i Långserud. 4139 Rakebe Takele vann första vinsten i gratislotteriet. 4124 Anders Axelsson berättade om Långseruds hembygdsförening och ville ha tips om kommande verksamheter..4138  Ella Segerström, Lina Skulstad och Isa Jäger-Berglund sjöng Photograph, en passande sång. 4133 Kusinerna Meija och Ester Peterson sjöng. 4128 Leif Peterson föreslog en hemvändardag nästa år. 4112 Långseruds Utvecklingsgrupps ordf Helena Segerström hälsade välkommen. 4116 Elever från Långseruds friskola sjöng.  4134 Abraham från Vildmarken tackade för inbjudan och menade att möten är viktiga mellan alla människor.

IMGP4139 IMGP4112 IMGP4116 IMGP4124 IMGP4127 IMGP4128 IMGP4133 IMGP4134 IMGP4138
Kjell Olsson