VÄRME OCH ENTUSIASM VID TREDJE TRIATHLON

Tjugofyra grader i vattnet och ytterligare några i luften, pressande sol och långa backar samt en entusiastisk publik. Det var några av ingredienserna när det tredje Långseruds Triathlon avgjordes på lördagsmiddagen. Ett hundrafem startande varav fyrtiosju flickor radade upp sig för att hoppa i Eldan och där på något sätt simma två hundra meter. Som ett pärlband kom sedan deltagarna upp ur plurret och sökte upp sin cykel för att cykla 10,9 km runt sjön Lången. Det är ganska många backar och  i det varma vädret var det en riktigt jobbig del. Ännu jobbigare tyckte många att bytet från cykling till löpning var speciellt som det är en lång uppförslöpning i början.

-Det stämmer inte mellan benens muskler och även mentalt, menade en deltagare. Löpningen mäter 4 km. Alla gjorde dock storstilade insatser och en entusiastisk publik mötte löparna vid målgången. Först kom Daniel Gustavsson, fjolårstrea, före Erik Lind och Peter Elvborn. Erika Rosenbaum försvarade fjolårssegern med en total tolfteplats och alltså seger i damklssen. Där blev rebecka Linderberg tvåa, hon ledde klart efter cykelmomentet men Erika hade lagt upp en taktik med stark avslutning på löpningen. Trea blev Malin Andersson. Alla deltagare var dock vinnare och det kämpades med goda vänner, familjemedlemmar och framför allt kämpade man emot sig själv där det gällde att fullfölja och kanske även förbättra fjolårstiden.  De priser som utdelas går som vandringspris till respektive segrare i form av Roland "på Torp" Johanssons eminenta "skrotskulpturer". Arrangerande Långseruds IF och Långseruds  Bygdegårdsförening fick många lovord för ett gott genomfört arrangemang och lovade på stående fot att det blir även ett fjärde Triathlon nästa år. På kvällen kom etthundratjugo och dansade vid bryggdansen till Hollidays orkester.

Sagt vid målet:

-Det bjöds på både vatten,saft och bullar längs den vackra vägen (Krister "Pump" Andersson som svarade för en smått bragdartad bedrift och hade en egen löpande fan-club med sig)

-Jag gillar all form av träning (segrande Daniel Gustavsson)

-Detta är säsongens höjdpunkt (Segrande Erika Rosenbaum som simmade 3,5 km hem till sommarstugan)

-När bijäkeln stack mig på läppen blev det väldig fart ("Lolla" Persson med svullen överläpp)

-Det gick inte i år heller (Robin Sundfeldt som fick se sig slagen av sonen Anton med halvminuten)

-Nästa år skall jag träna (Ola Axelsson)

-Nästa år blir vi dubbelt så många (Helena Gambring som var coach för Team Active, gänget kring "Pump")

-Surt att stå bredvid(Tomas Peterson som tränat hårt men fått några skador då han såg träningskompisen Peter Johansson komma i mål)

-Jag springer för "gubben också"(Maria Byqvist sittande bredvid mamma Inger ätande god grillmat)

-Två hundra fläskschnitzlar levererade tack vare sex kökskämpar (Mikael Roth, grillmästare med nöjda matgäster)

-Jag förbättrade fjolårstiden med tolv minuter (Lisa Sprengel som svarade för en stark insats)

-Brorsan Kristoffer blev bäst i familjen (Daniel Näs som hade koll på både brorsan och pappa Joakim och mamma Gunvor)

-Jäkla tandemcykel ! (Björn Richter och Mikael Olsson som sprang 4+7 km med en bår med en tung docka i Military Fitnesstil)

-Trevligt och jobbigt med fin terräng (Per-Olav Hansson när han kommer med en efterlängtad grilltallrik i handen)

Äntligen i mål (Madeleine Engström och Pia Larsson tillsammans efter målgången)

-Nästa år blir det löpning med liverapporter till ST (Patrik Otter som p.g.a annat uppdrag får rikta in sig på nästa års lopp)

-Familjemedlemmarna skötte sig bra(Olof-Anders Jonsson som följde både fru,barn och fästmän och fästmöer längs banan)


Kjell Olsson