HÖGLUNDAELEVER BESÖKTE LANDSBYGDEN

-Oj, vad spännande ! 


-Jag har aldrig åkt buss ,sade en elev  och en annan hade aldrig sett en livs levande ko.


Spänningen var stor hos de tjugotvå eleverna från Höglundaskolans förskoleklass när de äntrade en buss med Bror Bornetjärn vid ratten. Färden gick mot Långserudsbygden och det var Katarina Bäckström som var värd och det var samtidigt hennes farväl till klass och personal då hon nu börjar ett nytt arbete.


Först kom man till Guteruds stora och moderna bondgård där Olle Jakobsson tog emot. Det blev rundvisning i ladugården med alla dess kor och vissa robotar som mjölkade och andra som tog bort kobajset imponerade. Allra roligast var dock besöket vid kalvarna som gärna och länge sög på barnens fingrar i tron att det var spenar. En alldeles nyfödd kalv väckte stor beundran. Därefter gick resan vidare mot Strandhagen vid Aspens strand där man tittade på både stora och små Higland Cattleboskap. De långa hornen imponerade verkligen ! Gårdshunden fick många kramar men katten ville inte vara med.  Barnen fick sedan gå en bana och leta efter olika saker att minnas. Bullar och saft smakade bra och innan avfärd åts pasta och köttfärssås som även det hade stor åtgång. Vid Strand väntade sedan besök hos hönor, tuppar och påfåglar. Det var trötta men glada barn som sedan vände hemåt Säffle igen och ledarna Inger Karlsson och Britta Berg riktade ett stort tack till  Katarina Bäckström och busschauffören Bror Bornetjärn för en intressant och givande dag ute "på landet".


871 867 863 876


Bilder: 863 Olle Jakobsson tog emot vid Guteruds stora ladugård  867 Vid kalvarna sögs det på fingrar 871 Higland Cattle boskapen imponerade 876 En jättestor ek blev ett bra gömställe


Foto; Bror Bornetjärn Text:Kjell Olsson