JULGRANSSKAKNING I LÅNGSERUD

Julgransskakningen i Långseruds Bygdegård har en väldigt lång tradition. Säkert ligger premiären mer än fyrtio år bak i tiden. Ett drygt fyrtiotal barn och många anhöriga hade kommit till söndagens julgransskakning i Långseruds bygdegård. Johan Graad hälsade alla välkomna och strax började man med ringdanser och lekar runt granen. Jerker Karlsson, Sofia Åström och Eskil Johansson skötte om musiken. En riktig ringdans avslutade dansandet.Därefter vankades det fika med gott dopp för alla. Det var gratis för all barn. Lena Jakobsson och Lasse Nordström från Karlstad är välkända komiker som spelar för barn. De hade en moderniserad  version av Rödluvan och Vargen där det fanns med ett miljöperspektiv. En fågelskådande tomburksplockare räddade Rödluvan och hennes farmor och fick vargen på bättre tankar.Barnen, sittande på en långmatta, levde sig väl med i pjäsen som fick ett lyckligt slut. Avslutningsvis kom en prydlig och snäll tomte på besök och han bjöd alla barn på rejäla godispåsar.

En trevlig eftermiddag för både ung och gammal och de närvarande var glada över att Långseruds Bygdegårdsförening håller traditionen vid liv.

Bildtexter:
2093 Dansen gick runt julgranen 2097 fr.v Jerker Karlsson, Sofia Åström och Eskil Johansson spelade till danslekarna 2100 –vi skölja våra kläder 211521262127 Rödluvan och vargen fångade barnens intresse 2107 Barnen levde verkligen med i Rödluvan och Vargen 2130 Tomten lämnade ut påsar med bl.a godis till alla barn

2093
2097
2100
2115
2126
2127
2107
2130

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson