KARATEMÄSTARE BESÖKTE LÅNGSERUD

Ky Buon Tang är en mycket meriterad och välkänd profil inom karatestilen Kuniba Kai. Nyligen besökte Ky Långseruds gymnastiksal där han ledde och instruerade ett rejält träningspass. Ky kom till Sverige och Loka Brunn samt senare Karlskoga. Året var 1979 och Ky kom som båtflykting via Indonesien men är född kines och bodde i Vietnam.  Han hade sysslat med kampsport och kom med i Karlskoga Karateklubb. Karriären ledde snabbt uppåt och det blev landslaget under tiotalet år med bl.a SM och NM-guld i lag och individuella pallplatser i Kata (form) och Kumite (fight). I tre år, 2007-2010 var Ky förbundskapten  och han har varit ordförande i flera av Sveriges Kuniba-Kaiklubbar. I Kuniba-Kai finns fyra grenar. De är Goshindo (självförsvar) Kobudo (redskap/vapen) samt Laido (svärd)  samt karate.


I Långserud var det ett tiotal i olika åldrar som fick intensiv träning med Ky Buon Tang som tränare. I Långserud har man tränar karate i närmare åtta år och platsen är då Långseruds Friskolas gymnastiksal.

Liam Gustafsson , Asko Leppänen och Magnus Elvingsson samt den välmeriterade tränaren Ky Buon Tang. Träning med svärd, laido. Träningsgruppen bakre raden fr.v Rickard Gustavsson, Johan karlsson,Tommy Nguyen,Asko Leppänen och magnus Elvingsson främre raden fr.v Ky Buon Tang, Liam Gustavsson, Linus Karlsson, Lucas Gustavsson samt Lovisa Nguyen

322 310 306 351

Kjell Olsson