MINIMUSIKALSUCCÈ I LÅNGSERUD

Redan i somras  började  Emma och Elsa Wikholm att fundera kring en barnmusikal i Långserud. Det skulle blir ett samarbetsprojekt med  Långseruds Missionsförsamling och Långseruds församling. Ett dussintal barn började i repetera barnmusikalen "Vi är kompisar tillsammans" som innehåller danser, rörelser,samtal och bilder i form av power-points med många viktiga inslag om utanförskap,kamratskap, fattigdom och rikedom.


-Kan vi inte sända ned korv i plastpåsar eller be kungen om pengar, sade någon. Man konsaterade även att det är stor orättvisa och att vi har det fantastiskt bra i Sverige med skolmat och skolgång. Sånger med både fart och eftertanke,sång i små grupper samt känslosam solosång av Ella Segerström fanns på programmet. T.o.m en sång på arabiska framfördes först av tre syriska barn och därefter av hela gruppen.För några veckor sedan anslöt de nyanlända asylbarnen från Vildmarken och då fick form och innehåll ännu större betydelse i barnmusikalen. Sammanlagt blev det närmare tjugotalet barn i musikalgruppen.Man framförde den först i Långseruds Missionshus på lördagen och sedan i Långseruds kyrka på söndagen. På båda ställena kom det mycket folk. Emma Danielsson höll ihop trådarna i Sillingsfors där det även var kaffe och saftkalas medan Kjerstin Landon ansvarade för gudstjänsten i kyrkan. Även dagens bibeltexter passade bra in i temat för musikalen. 


-Ordet kompis kommer från kumpan som i sin tur kommer av det latinska ordet campane, sade Kjerstin Landon. Campane betyder "Den som man delar bröd med".


Psalmerna 602 Så länge solen värmer och 21 Måne och sol sjöngs.  Alla barn fick varsin ros och ballongerna följde med till Vildmarken. Ledarna Emma och Elsa Wikholm tackades speciellt och man hoppades att kan bli en fortsättning på den lyckade barnkörverksamheten.Totalt inbringade kollekten på båda ställena med Världens barn som förmånstagare  4.800 kr.

 

1731 Ella Segserström sjöng med känsla "jag önskar att en ängel från himlen kom ner". 1733 Sången "I mitt hjärta" sjöngs på arabiska. 1738 Närmare tjugotalet barn från Långseruds friskola och Asylförläggningen Vildmarken deltog i Barnmusikalen "Vi är kompisar tillsammans". 1752-1765 Det var full fart under vissa sånger. 1768 Långseruds kyrka var välfylld.

IMGP1751 IMGP1755 IMGP1758 IMGP1765 IMGP1768 IMGP1770 IMGP1776 IMGP1785 IMGP1712 IMGP1713 IMGP1720 IMGP1725 IMGP1731 IMGP1739 IMGP1746

Kjell Olsson