NYA GREPP KRING MÅRTENKVÄLLEN

Mårtenfirandet av Långseruds anfader Mårten har skett i mer än tjugotalet år. Denna gång var det lite annorlunda upplägg då  Långseruds församling och Långseruds Missionsförsamling tillsammans gjort upp ett trevligt och varierat program. Anders Nilsson och Olle Danielsson presenterade programmet inledningsvis. Lars Richter från Utvecklingsgruppen berättade om vad som skett i bygden sedan förra Mårtenkvällen och vad som står närmast på tur för bygden.

Pendelparkeringsplatser har uppförts och träffar har hållits om bl.a  laddstation vid Esters. Möten har även hållits  om Unionsleden för cyklister, med politiker om hemtjänstens lokalisation, med t.f fritidschef Viktor Weiberg om olika önskemål .Mn har även haft en kväll om hur man  förebygger  bränder och stölder. Tio nyinflyttade välkomnades till bygden. Susanne Wall, Emma Danielsson och Jannike Karlsson framförde Halleluja och En plan för alla. Ett synnerligen klurigt quiz bestående av både bilder och frågor kring Långserudsbygden, dess personer och historia var något de närvarande fick fundera ordentligt över. 

-Vilka ingick i segrande Vi i femmanlaget 1996 ? Hur många präster finns namngivna på tavlan vid kyrkan och vad är de vanligaste pojk och flicknamnen bland eleverna i dag i Långseruds skola ?  Största invånarantalet någonsin,namn på sjöar och tjärnar samt konstnärer och bilder på både mjölkbord, skjul och personer var andra svar som söktes. Mycket hårkliande behövdes för at lösa de totalt arton uppgifterna.  Kaffe och gott dopp serverades av elever och föräldrar ur åk 5-6. Lotter försåldes och Urban Bäckström, Sven Carlsson och Madeleine Schlegel framförde ett bygdespel som kan få en framtida fortsättning. 

Föreställningen lockade fram många skratt. Felicia Byh sjöng känslosamt  sången I morgon ur musicalen Annie. Det drogs fram vinnare på lotterierna innan elever från Långseruds friskola åk 6 sjöng What are words. Ett drygt sjuttiotal personer i olika åldrar hade kommit till Mårtenskvällen och det blev en synnerligen trevlig och omväxlande kväll. Nu kommer stafettpinnen att överlämnas till nya arrangörer.

En klurig rebus med fiskanknytning fick gästerna att fundera på under fikat. Ingen fick alla rätt men Lars-Evert och Emma Wikholm lyckades bäst och fick naturligtvis en wobbler i pris. Den kommer väl till pass i Aspen ! Övriga priser var godisfiskar.

Bildtexter: 
1284 Fr.v Olle Danielsson,Långseruds Mfs samt Anders Nilsson,Långseruds församling, var propra presentatörer av Mårtenskvällens programpunkter 1286 Lars Richter, ordf i Långseruds Utvecklingsgrupp, gav både en tillbaka och en framåtblick över viktiga händelser 1295 -Vems är mjölkbordet ? En av flera kluriga frågor med anknytnning till Långserudsbygden 1297 Full fart vid kaffeserveringen. Per Adolfsson sköter kaffekannan 1301 Det diskuterades väldigt runt borden bl.a om kluriga Långserudsquizet 1317 Elever från Långseruds friskola åk 6 fr.v Frida  Eriksson-Byh, Ida Gulberg, Meija Peterson, Ester Peterson samt Valdemar Segerström, sjöng What are the words till ackompanjemang av Jannike Karlsson

1284
1286
1295
1297
1301
1317

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Olsson