TUR MAN INTE SATT PÅ UTEDASSET

-Det gick ju trots allt bra och utedasset missades med någon dm av de jättestora asparna. Det säger Bengt Sandström,Nestuga i Lönnskog, när han står och tittar ut över de träd som stormen fällde på fredagseftermiddagen. För några år sedan gjordes en stor avverkning alldeles nära hans och hustrun Monikas egendom i Berga. Det öppnade upp för sydliga och sydvästliga vindar. 

Som ett plockepinn föll sett femtontal aspar, många upp till 6-7 dm i diameter kors och tvärs vid tomtgränsen. Lyckligtvis landade träden inte på något av husen men det var nära ögat. Närmast var det ett vackert utedass som klarade sig med någon dm och tut var att ingen hängde i hängmattan som fick träd och grenar över sig.

-Tur att ingen satt på dasset och skulle gå ut, skojade Bengt.

Nu skedde "trädfällningen" under fredagseftermiddagen så Bengt och Monika kunde stå och se på.

-Visserligen har jag gjort klart "hemveden" men nu föll ju kanske fem års förbrukning, sade Bengt med en viss suck. Huvudsaken var dock att inga skador skedde på hus och hem. Även i övrigt var det många träd som föll bl.a blev Mörtens förskola av med sitt vackra äppelträd och en jättelönn fick delvis avsluta sitt liv vid Krokusbacken.

 

Bildtexter:

4146.4157 Utedasset hade tur 4152 Bengt Sandström bland ett par av de totalt femton jättestora aspar som knäcktes av stormen i Berga,Lönnskog 4138 Bengt Sandström mitt i  "aspröran" på tomten i Berga,Lönnskog  4159 Tur man inte kom ut från utedasset just när asparna föll.menade Bengt Sandström

4157
4152
4138
4159