TYSK VM GLÄDJE LÅNGSERUD

-Naturligtvis måste vi se hur det går för vårt fotbollslandslag i VM-finalen !  Det sade ledaren för fyrtiotalet tyska ungdomar som under två veckor befinner sig i Långserud, närmare bestämt i Kerstin och Owe Scotts fritidsby i Byn.

Ett stort lakan, internet,en parabol och en "bergsprängare" fixar det hela fast det blev några korta fast oroande avbrott när det regnade som mest. Några ungdomar hade målat tyska flaggan på kinden och någon liten tysk flagga syntes liksom någon VM-T-shirt men det var ändå ganska sparsamt med "VM-attiraljer". Kanske av utrymmesskäl ?

Spänningen var det inget fel på och Ahhh när Argentina skapade chanser byttes i Jaa .. när tyskarna tryckte på. Tretton minuter in på förlängningen kom avgörandet och då var det nära att taket på partytältet lyfte. "Vågen" rullade och alla ungdomar, i åldrarna 12-16 år jublade. Ganska snabbt blev det dock sängdags fast idag blir det glassfest efter det att man varit till Göteborg.

Redan 1992 var den första tyska ungdomsgruppen här och sedan har det rullat på nästan varje år, säger Kerstin Scott.  Ungdomarna som brukar vara i tonåren kommer från kyrklig ungdomsverksamhet i Bielefeldområdet.

-Vi har det väldigt bra här med skog,fin natur, sjö med paddel och fiskemöjligheter, säger Bernt. Då man har egen buss gör man utflykter, ibland till Säffle och Karlstad och det kan även bli längre turer som till Oslo,Göteborg och Stockholm. Oftast är man i Långserud två veckor och nu kanske det även blir lite fotbollsspel vid skolan.

-Vi är sugna på att utmana svenska ungdomar, säger en av de glada tyska ungdomarna.



Kjell Olsson

0901 Förväntansfulla ungdomar inför VM-finalen i fotboll. 0902 Lotta Berger stöttade med en liten tysk kindflagga. 0903 Lite "krigsmålning" på gång. 0904 Tysk VM-tröja. 0907  -Nein, när Argentina är nära att göra mål. 0909  -Ja, vi vann !! 

0902 0903 0907 0904 0912 0911 0910 0901