VÄXTLUST VÄRMLAND SÖKER NYA IDEÈR

-Det finns faktiskt hela 28 miljoner kr kvar att söka av de fyrtio som fanns inom ramen. Det sade verksamhetschef Eva-Ryhr Andersson när Växthus Värmland hade ett informationsmöte i Långseruds hembygdsgård. 

-Det gäller att komma till oss med sina ideér och så skall vi tillsammans se om det passar inom de riktlinjer som finns, sade Eva.

Perioden gäller fram till 2020 men troligen kommer det att bli ännu längre eller 2022. Både företag och allmännyttan kan söka och i Säffleområdet är det bl.a Elsa och Företagarna i Säffle som finns med i projektbasen. 

Det är sex kommuner som finns med och förutom Säffle är det Eda, Arvika,Hagfors,Sunne och Torsby.

-Ett syfte är att skapa arbetstillfällen och leda ideérna fram i en positiv utveckling, säger Eva.

Verksamheten startade redan 1995/96.

En som närvarade var Henrik Fredriksson,stor innovatör boende i Långserud.

-Det ser intressant ut och ideér har jag många , sade Henrik. 

De projektstöd som finns att söka är 1. För genomförande 2.Till företag samt 3.För samarbetsprojekt där flera projekt kan länkas samman inom landet eller EU.

Två temaområden finns 1.Landsbygdsfond och Socialfond för att bryta mänskliga barriärer  samt 2. Landsbygdsfond och Regionalfond för Landsbygdens näringar. Projektstöden kan ligga mellan 40-100" vid projektstöd i allmännyttan samt 40-70% till företag

Många frågor ställdes och besvarades och nu gäller det att komma fram med egna ideér och testa hur dessa kan få plats inom Växtlust Värmlands område.

 

 

 

 

fr.v Mattias Dahlman,AnderS Nilsson,Henrik Fredriksson,Birgitta Edwardsson-Kyrk samt Eva Ryhr.Andersson deltog alla i Växtlust Värmlands träff i Långseruds Hembygdsgård.

 

Kjell Olsson