NÄRIDROTTSPLATSEN SNART KLAR I LÅNGSERUD

Snart är näridrottsplatsen i Långserud klar ! Den gamla ogräsfyllda tennis/grusplanen har förvandlats till en läckert blå yta där man kommer att kunna bedriva ett antal sporter på både barn och vuxennivå.   Efter ett mycket noggrant förarbete med bär och gruslager har tre lager med asfalt lagts. Det översta är synnerligen fint för ovanpå detta har lagts två lager med läcker blå färgmassa. Linjer har målats för olika bollsporter.  En liten grej är att det är samma firma som nu målar som lade den grusplan som var en del av det skolidrottsplatsprojekt som genomfördes 1978 vid Långseruds skola. Näridrottsplatsen ligger alltså i direkt anslutning till Långseruds friskola och både skolelever och allmänhet kommer att nyttja den och spontanidrotten har nu fått en ny "tummelplats".  Tennis, fotboll, handboll, basket och innebandy är några sporter man kan utöva.


-Vi är väldigt glada över denne idrottsplats som verkligen kommer att utnyttjas och vi har ju ganska långt till arenor och bussar kostar, säger rektor Susanne Wall vid Långseruds friskola.


-Men asfalt,Thomas Peterson ?


-Ja, vi gjorde många studiebesök och kollade upp många slag av underlag men eftersom det är stort intresse för att kunna spola is och åka skridskor så fick det bli detta underlag, säger Thomas. Thomas själv är tillsammans med Peter Johansson de som svarat för det yrkesmässiga i projektet och till detta kommer naturligtvis stora ideella insatser som inte är avslutade ännu. Man väntar på en del utrustning  såsom målburar och nät men man räknar med att allt skall vara klart i god tid före vinterns ankomst. I finansieringen finns såväl Värmlands Idrottsförbund, anslag till näridrottsplatser, som Långseruds IF och Säffle kommun med.


Nämnas kan även att hinderbanan vid Långseruds friskola nu är helt klar samt att Långseruds IF:s gym som drabbades av vatten och fuktskador nu är helt nyrenoverad.

Kjell Olsson

Bildtexter: Thomas Peterson t.v och Peter Johansson svarar för det fackmannamässiga vid byggandet av en näridrottsplats  i Långserud. 

Vackra blå nyanser målas ut  och vita samt röda linjer målas.

IMGP1294 IMGP1282 IMGP1290